Virtuálnu realitu môžeme očakávať aj na mobilných zariadeniach

Oculus Rift je názov špeciálneho zariadenia, ktorého cieľom je posunúť hranie na úplne novú úroveň. Rift simuluje virtuálnu realitu, takže máte pocit že ste priamo v hre. Stačí si ho nasadiť na oči a získate pohľad na 1080p displej so zorným uhlom až 110°. Vývojári už majú k dispozícii testovacie zariadenia, ktoré však fungujú len na PC a Macu. Pri otázke na podporu herných konzol budúcej generácie, Playstation 4 a Xbox One, riaditeľ Oculus Rift, Brendan Iribe, prekvapivo povedal, že omnoho viac ako herné konzoly, ktoré sa za osem rokov vôbec nezmenia, ich zaujímajú mobilné zariadenia. Tie zažívajú každoročne ohromné posuny vo výkone a funkciách, a tak je možné, že už čoskoro si budeme môcť Oculus Rift pripojiť napríklad k iPhonu a mať zážitok z hrania hry vo virtuálnej realite. S zlepšujúcou sa ponukou herných ovládačov pre iOS zariadenia, podporou Bluetooth a AirPlay, sa zdajú byť iOS zariadenia ideálnymi kandidátmi na virtuálne herné konzoly budúcnosti.

Virtuálnu realitu si budete môcť vyskúšať aj vy a to zrejme už budúci rok. Konkrétne dátumy však zatiaľ k dispozícii nie sú, závisí to od množstva faktorov. Viac informácií o budúcnosti hrania nájdete na oficiálnych stránkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.