Prečítajte si odhady analytikov týkajúce sa novej generácie iPhonov

Analytik z Piper Jaffray, Gene Munster, prináša informácie o tom, čo môžu investori očakávať od novej generácie iPhonov. Aj on potvrdzuje lacnejšiu verziu iPhonu s názvom iPhone 5C. Tá by mala priniesť plastové telo so 4″ displejom, slabší hardvér ako iPhone 5/5S (procesor, fotoaparát, pamäť a podobne) a zásadným odlíšením od drahšieho modelu bude aj chýbajúca podpora Siri, inteligentného osobného asistenta.

V prípade iPhonu 5S analytik počíta so zabudovaným rozpoznávaním odtlačkov prstov priamo v tlačidle Home. To by malo slúžiť len na bezpečné odblokovanie telefónu, pokročilé funkcie ako autorizácia platieb odtlačkami prstov by mali prísť až s ďalšou generáciou iOS. Okrem toho by mal iPhone 5S priniesť vývoj zhodný s predchádzajúcimi generáciami. Môžeme teda očakávať výkonnejší procesor Apple A7, viac pamäte, lepší fotoaparát a dlhšiu výdrž batérie. Podľa Munstera by mal okrem iPhonu 5S a 5C ostať v ponuke aj iPhone 5.

komentár
  1. “slabší hardvér ako iPhone 5/5S (procesor, fotoaparát, pamäť a podobne)”

    Tak to potom stačilo pri predstavení nového modelu znížiť cenu starého na 400 USD a bolo by to to isté.

    Už viackrát som čítal informáciu, že rozdiel vo výrobných nákladoch medzi hliníkom, sklom a plastom je len pár desiatok EUR.

    Jediný zmysel plastovej verzie je psychologický tlak na zákazníka, aby sa rozhodoval medzi plastovým Samsungom a plastovým iPhone. iPhone bude lacnejší. Problém však nastane, ak Samsung prejde na kov.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.