Microsoft zverejnil ďalšiu reklamu porovnávajúcu iPad a tablet s Windows 8

Microsoft pokračuje v reklamnej kampani, v ktorej priamo porovnáva iPad a tablet s Windowsom 8 od ASUSu. Po reklame „Less talking, more doing“ je nová reklama technickejšieho rázu a namiesto zábavy sa sústredí na priame porovnanie vybraných vlastností. Zistíte tak, že ASUS VivoTab RT je tenší, ľahší, ponúka Microsoft Office a multitasking, s ktorým môžete robiť dve veci naraz, microSD čítačku kariet a kompatibilitu s takmer všetkými tlačiarňami. Viac informácií o porovnaní z pohľadu Microsoftu nájdete na windows.com/com­pare.

komentárov
  1. Sprosto klamu len jeden postreh ze vo videu uvadzaju 32 hrubku tabletu ale na stranke kde ich porovnavaju ma 38 neviem ci je medzi RT a Win 8 verziou taky rozdiel a Apple ma svoje aplikacie ktore na pracu na tablete postacuju nepotrebujem ich Office, Apple by mohol prist z nejakou vlastnou reklamou porovnavajucou produkty napr. iPhone a Windows Phone

    0
    0
  2. 1. Nech tam dajú iWork a potom už zmlknú.
    2. Seriously? Telefonovať a pozerať mapu? Akože to by mi tam tá ženská akurát tak zavadzala, už len ktorý idiot robí takto dve veci naraz, zbytočné.
    3. SD karty pomalá somarina na n-tú.
    4. A tá tlačiareň, pche. Asi so sebou nenosím tlačiereň len tak v ruke, to znamená, že musím byť doma alebo v práci, čiže tam mám sychronizáciu s iCloud keď už nič iné a hotovo.

    Reklama nula bodov.

    0
    0
  3. Mirek dychaj. Je to iba reklama, a ta je casto vytrhnuta z kontextu a nepovie celu pravdu. Ale na druhej strane, neklame a nezavadza, v podstate je vystizna a trefna. Lenze tu sa porovnava iPad, ktory je skor na konzum a Win Tablet s ktorym sa da aj pracova.

    K bodom…
    1. iWork nie je sucastou systemu a je plateny. Office je free a este k tomu aj so SkyDrive uloziskom. 2. Tu ciastocne suhlasim, na druhej strane som uz vela krat zazil situaciu, ze som s niekym volal a potreboval som pozret poznamy, web atd, Ocny kotakt ale nie je uplne nevyhnutny. 3. Napis mi iny sposob, ako dostat fotky z fotaku do iPadu bez pocitaca a iTunes. Chytis kartu a ides 4. To ze nieco nevyuzivas neznamena, ze to ostatni nepotrebuju. Ale ked uz tlacit, tak preco sa najprv neposkrabat rukou okolo celej hlavy. V praci chytis tablet a v sietovej tlaciarni nieco vytlacis bez potreby to davat na cloud a potom sa prihlasovat z PC. Bodaj by bolo viac tlaciarni s AirPrint, bohuzial toto Apple moc nevyslo a Windows sa v tomto smere ukazal ako univerzalnejsi.
    Obcas nie je na skodu si vidiet aj dalej ako na spicku nosa. Mam rad Apple a som spokojny s iPadom, ale to neznamena, ze sa teraz budem buchat do hrude a tvrdit, ze to nejde spravit lepsie. Microsoft mozno zaspal, teda urcite zaspal, ale ukazal, ako to moze fungovat.

    0
    0
  4. 1. iWork nepoznám, takže k tomuto bodu nemám nič. 2. Telefonovať ohľadom plánovania nejakej cesty a popri tom si pozerať mapu? Chcem! 3. Lepšie vytiahnuť kartu z jednoho zariadenia a strčiť do druhého ako kopírovať cez kábel či wifi a tým iPad zamestnávať po dobu kopírovania. 4. A čo keď treba tlačiť, keď nie je cloud ani vhodná tlačiareň po ruke?

    0
    0
  5. Jediná dôležitá vec, ktorá chýba všetkým iOS zariadeniam je slot na SD (microSD) kartu. K iPadu a iPhonu síce môžem pripojiť SD kartu cez camera-kit, ale nemôžem na ňu zapisovať, iba čítať. Aspoň to keby povolili.

    Čo je bežná prax? Mám iPhone a keďže má veľmi dobrý foťák a kameru, dosť s ním fotím a nahrávam video. Ak to robím doma, tak nemám problém, pretože večer môžem pripojiť telefón cez USB na počítač a stiahnuť fotky a videá do neho. Potom ich vymazať. Fotky nezaberajú tak veľa a navyše sa dajú uploadovať na Photostream, Picassu alebo Flickr.
    Videá na iPhone 4S a 5 zaberajú naozaj veľmi veľa. Pár minút kľudne vyše GB. Dajú sa síce uploadovať na Youtube, ale klesá tým kvalita.

    Čo v prípade, že som na výlete-dovolenke a nemám po ruke žiadny počítač? Mám iPhone 16GB a tam mám úložný priestor zaplnený raz-dva. Cez camera-kit síce môžem pripojiť SD kartu, ale bez JB na ňu videá nedostanem. Takže som v keli.

    Toto v Apple nedomysleli. Niekto môže namietať, že sú k dispozícii aj modely s väčšou kapacitou, ale tie predsa nestoja viac o 50 EUR, čo ma výjde dosť slušná 64GB SDXC karta.

    0
    0
  6. apple zaostal a jestli to bude delat takhle dal tak uz nebude met sanci do toho rezjetyho rychlilu ani nakouknout , vsichni co znam si ve statech poridili samsumg a ja o nem uvazuji take ,ale jeste cekam jestli apple nepride s necim novym pristi mesic ,a design jak tady jeden na hrubku zarizeni tak to je ubohy argument , a jestli jsi dobre vzpominam tak to byl apple kdo zacal s takovimi reklamami , a dnes bohuzel nemuze konkurovat
    ani HW ani SW a tak zustava co? pouze vernost takovejch oslu jako jsem ja , ale i tem jednou dojde trpelivost protoze zjisti ,ze za priblizne stejnou kvalitu zaplati polovic

    0
    0
  7. Som Apple fan boy, ale táto reklama je pravdivá – jednak Office je míle pre iWork (aj na Macu, čo je dané aj tým, že posledný iWork je už príliš starý) a hlavne je na win8 RT zadarmo. Podobný multitasking so Skype robím bežne aj na mojom Macu, s better touch tool mám aj windows snapping takže to riešim ako na Windowse. Niet väčšej pravdy ako tej o chýbajúcom SD slote a tlačení… Jednoducho má MicroSoft v tomto pravdu… :)

    0
    0
  8. Som apple user a povedal by som že apple by sa mal čo najskôr spamätať a konečne urobiť nejaké zásadnejšie zmeny v iOS.
    Samozrejme, páči sa mi že iOS je intuitívny a jednoduchý, ale v mnohom jednoducho zaostáva za konkurenciou.
    A poriadny multitasking by sa naozaj hodil…spomeniem len jednu vec…Kolko krat ste si chceli pustit hudobne video z youtube a popri tom robit napriklad na iphone nieco ine? ja casto….dalo sa to spravit ked bola na youtube nativna aplikacia iOS, po prechode na iOS 6 to uz nie je možné…

    0
    0
  9. Je to len reklama, aj ked smiesna. Asi tazko by sme cakali, aby sa v nej ukazali vyhody iPadu. :D Vyzera to tak, ze Microsoft naozaj zaspal a snazi sa dobiehat, dokonca aj vo vyrobe reklam. :DDD

    … inak profesionali a vpodstate aj amateri nepouzivaju SD karty, ale CF karty. :) A myslim si, ze fotky vedia dostat do iPadu priamo so sparovanim fotoaparatu s iPadom. (napr. appka: Canon Camera Window, …. )

    0
    0
  10. No mna hned na zaciatku zarazilo to porovnanie iPad vs. Windows … pride mi to ako porovnavat Mercedes a Alonsa. Mali si zobrat Surface … ale to by asi prisli hned o jeden argument.
    Celkovo sa mi nepacia reklamy, ktore neobjektivne porovnavaju co maju oproti konkurencii lepsie … preco tam nie je napr. zmienka o iTunes/App store a ich vyhodach?
    A nemozem si odpustit … kolko to ostalo olneho miesta na data na Surface po instalacii systemu?
    Netvrdim ze Apple je jedine bozstvo na zemi (celkom pekne vyzera napr. planovane ubuntu na tablety a smartphony), ale zbierat body za to ze budem na druhych kydat mi pride dost prizemne.

    0
    0
  11. marek : jsi si s tím zamrzáním jistý ? Mám téměř vše od apple. Mám i ipad2, ale říkám popravdě že ho už moc nepoužívám. Tablet s W8 je daleko dál co se týče hw i sw. Mohu na něm plnohodnotně i pracovat.

    A co se týká zamrzání tak za 3 měsíce pouze jednou. Na macbook pro po posledních upgradech je řeším bohužel daleko častěji. Jsem poslední z velké skupiny lidí v okolí co zatím nepřešli k Samsungu.

    0
    0
  12. @Peter: “Čo je bežná prax? Mám iPhone a keďže má veľmi dobrý foťák a kameru, dosť s ním fotím a nahrávam video.” popr. aj iny mobil kde nie su SD karty (uz bezna prax). Tak som zvedavy akoby ti v iPade pohol slot na SD kartu …

    0
    0
  13. Nechápem čo tu splietate poniektorý, že sa nedá telefonovať a prehľadávať net. Veď som už 100krát telefonoval a pozeral si napríklad spoje busov či vlakov. Telefonovať proste ide a nutnosť vidieť u toho niekoho “ksicht” :D teda nemám.
    A pokiaľ ste čítali biografiu Jobsa, tak viete, že Office tam kde je, vďačí z nie malej časti predsa len Jobsovi. Podľa mňa to bola chyba spoliehať sa na Gatesa, že mu bude stále ponúkať podporu Office. Mal stále pracovať na vlastnom editore a nie sa vykašlať naň a prenechať to len na Office. Tým pádom sa podarilo Gatesovi expandovať bez zjavnej konkurencie a rozšírenosť Officu je teraz markantná.

    S SD kartami som mal zo začiatku aj ja psycho stavy :D ale časom som už aj zabudol že nejaká SD je, nakoľko ju už nikde nepoužívam. človek sa časom prispôsobí a pokupuje si veci ktoré sú kompatibilné. V podstate som spokojnejší a uľahčujú mi život, ale stálo to nemalé prostriedky, ktoré nie všetci sú ochotný za ne dať.

    Jediné s čím sa neviem do teraz vysporiadať je ten ich airPrint. Veľa krát sa mi stáva, že by som potreboval vytlačiť voľačo na rýchlo a airPrint tlačiarne nie sú v podstate skoro nikde. V takom prípade musím hľadať na appStore nejakú podporujúcu appku čo nie všetky tlačiarne nakoniec podporujú.

    0
    0
  14. nerozčulujte sa, ja som to bral seriózne tú reklamu do okamihu kde “mulitaskingovali” dvojklikom na home…neviem, ale toto je sprosto komerčná reklama, v ktorej neukážu, že iPad má gestá, lebo to by rovnakú časť publika, ktorú by nalákali tými “miliardami” “úžasných” funkcií na W8P by stratili v okamihu keby by tam ukázali gestá na iPade…ako sa hovorí…Microsoft a Google robia milión vecí ale Apple ich porazí jednou…no škoda, že aj toto znie ako čistá propaganda Applu, bohužiaľ, žijeme v takejto dobe.

    0
    0
  15. Laado: “… inak profesionali a vpodstate aj amateri nepouzivaju SD karty, ale CF karty. :) ”

    To myslis vazne? Ja fotim, mam strednu triedu zrkadlovky, mam CF karty. No zakladne a amaterske triedy maju SD karty/rovnako aj fotaky na video. A ver, ze su pouzivane profi.
    CF karty su rychlejsie.

    No tu sa bavime o ipade. To vazne hovoris o profesionalite co sa tyka kariet? :D

    Potom sa ti bude pacit tento clanok:
    https://www.macblog.sk/iphone/americke-noviny-vyhodili-fotografov-nahradia-ich-iphonmi-7012.html

    0
    0
  16. Ja teda mam len iMac, no co sa tyka officu tak velka bieda. Mam na parallelse Windows 7 a ked robiim nieco vazne do skoly tak jedine pod windowsom na windowsackom office. Vidim to ako najvacsiu chybu a nedostatok osX a iOS.

    Samozrejme, malo slotov (iMac, iPad …) je uz o apple stara znama vec :)

    Ostatne su prkotiny, ktore sa daju lahko zmenit a aj myslim ze s tym apple zacne nieco robit, teda mal by :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.