iOS 7 vás upozorní na neoficiálne Lightning príslušenstvo, funkčnosť to zatiaľ neovplyvňuje

Zdroj: Life On My Mobile

Vývojári, ktorí už testujú iOS 7, zistili, že systém obsahuje varovanie, ktoré sa zobrazí po pripojení neoficiálneho Lightning príslušenstva alebo káblov. iOS 7 vás upozorní, že kábel alebo príslušenstvo, ktoré ste pripojili, nie je certifikované a nemusí s iPhonom správne fungovať. iOS 7 však nijak podobné príslušenstvo neblokuje. Necertifikované Lightning príslušenstvo sa teší popularite najmä vďaka nízkym cenám, väčšie značky sú však súčasťou programu MFi, v rámci ktorého im Apple poskytuje licenciu na predaj certifikovaného Lightning príslušenstva. Lightning káble obsahujú niekoľko čipov, vďaka ktorým je iOS 7 okrem iného schopné zistiť, či ide o certifikova­ný kábel.

Používate lacné čínske príslušenstvo alebo dávate radšej oficiálnym certifikovaným produktom?

komentáre
  1. Podobnú hlášku mi vyhadzovalo aj pri originál zariadení (dock) aj pri starších iOS. Zariadenie nefungovalo, no stačilo odpojiť a znova pripojiť (občas viac krát) a následne bežalo bez problémov.

    0
    0
  2. Vidim to ako dobry krok, nakolko sa na Slovensku predavaju poniektori predajcovia a bazarove veci neorig. prislusenstvo o com samozrejme ludia ani netusia. Co je smutne tak vacsina predajcov ani nevie rozpoznat rozdiel nabijaciek nie to este kablu, a co potom bezni uzivatelia. Vacsina ludi pozera len na cenu a si myslia ako dobre kupili…

    0
    0
  3. pouzil som uz vela neorignalneho prislusenstva a nefungovalo len velmi sporadicky. Len aby to nebol prvy krok k tomu, ze to budu v Apple logovat a potom neuznaju reklamaciu, lebo si pouzil neoriginal nabijacku napriklad…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.