Intel predstavil novú generáciu procesorov Haswell

Intel oficiálne uviedol najnovšiu generáciu svojich procesorov známych pod označením Haswell. Tieto procesory sa už objavujú v prvých počítačoch a dá sa predpokladať, že ich uvidíme aj v aktualizovaných Macoch, pravdepodobne už budúci týžden na WWDC 2013. Oproti minulej generácii prinášajú Haswell procesory výrazné zlepšenia najmä v oblasti výkonu integrovaných grafických čipov Iris, o ktorých sme písali začiatkom mája, a v oblasti spotreby energie.

Štvrtá generácia Intel Core procesorov prináša oproti predošlej generácii až o polovicu dlhšiu výdrž na batériu pri prehliadaní internetových stránok alebo sledovaní filmov, a dva až trikrát dlhšiu výdrž v standby móde. V praxi by to malo znamenať, že ešte tento rok budú na trhu notebooky vybavené týmito procesormi, ktoré ponúknu výdrž viac ako deväť hodín aktívneho používania a takmer dva týždne v standby móde.

Viac informácii o nových procesoroch Intelu nájdete na oficiálnych stránkach.

komentáre
  1. bodaj by tie Irisy mali vykon ako ATi AMD alebo Nvidia karty.. potom by uz graficke nebolo treba a mohlo by to byt fajne vsetko vramci CPU.. cize CPU+GPU v jednom cipe a len by boli vyvody na monitor z maticnej dosky.. to by bol pokrok vpred by som povedal.. ved na co mat dake externe karty navyse, ked to moze byt vsetko v jednom cipe? Kto by chcel viac, by mal viac CPU+GPU na doske a mal by tak 2x cpu a 2x gpu alebo viaj viackrat a tak ako su viacjadrove CPU by mohli byt viacjadrove aj GPU a samozrejme by sa upravila zbernica k RAM, aby bola rychlejsia a vlastne uzivatel by si len nadefinoval kolko chce pamate pre grafiku alebo by to mohlo fungovat aj dynamicky, kolko aktualne potrebuje tolko si zoberie s volnej RAM.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.