Halo: Spartan Assault príde aj na mobilné zariadenia

Halo: Spartan Assault je najnovší prídavok do celosvetovo úspešnej hernej série Halo. Nepôjde však o typickú strieľačku z pohľadu prvej osoby, ale o akčnú strieľačku ovládanú dvoma joystickmi pri pohľade z hora. Príbehovo by sa mala odohrávať medzi udalosťami Halo 3 a Halo 4, pričom na začiatku ponúkne 25 misií.

Zdanlivou nevýhodou je však skutočnosť, že hra má v súčasnosti exkluzivitu pre Windows 8 a smartfóny/tablety vybavené systémom od Microsoftu. Na týchto systémoch bude k dispozícii už od júla za cenu 6,99 USD. Vzhľadom na doterajší vývoj a minimálny trhový podiel tabletov a smartfónov s Windows sa však dá predpokladať, že už čoskoro bude tieto verzie nasledovať aj verzia pre iOS.

Microsoft si uvedomuje význam iOS, o čom svedčia aj doteraz vydané aplikácie. Na iOS sprístupnil Xbox Live achievementy v hre Wordament, ponúka aplikáciu Xbox SmartGlass, ktorá umožňuje ovládanie hernej konzoly Xbox 360 a nechýba napríklad ani doplnková aplikácia Halo Waypoint podporujúca priamu interakciu s hrou Halo 4 a profilmi hráčov z Xbox Live.

Patríte k fanúšikom série Halo? Myslíte si, že Microsoft sprístupní túto novinku aj na iOS?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.