Ďalšie dohady o plastovom iPhone

Už nejaký čas vychádzajú na povrch informácie o chystanom „low-end“ iPhone, ktorý by sa mal začať predávať popri iPhone 5S za nižšiu cenu. Už v januári tvrdil portál DigiTimes, že v druhej polovici tohto roku by mal prísť plastový iPhone. Za posledný mesiac bolo zverejnených niekoľko fotografií súčiastok, ktoré by mohli byť jeho súčasťou. So zvyšujúcou intenzitou podobných informácií by sa mohlo blížiť aj samotné predstavenie nového iPhonu.

Zdroj: blog.techdy.com utorok bolo zverejnené ďalšie video, v ktorom je uniknutý zadný kryt podrobne porovnaný s predošlými modelmi iPhonu a iPodu Touch. Apple zrejme zostane pri 4″ displeji, no zdá sa, že plastový iPhone bude trošku hrubší a  širší ako súčasný iPhone 5 (a zrejme aj jeho nástupca). Podobne ako súčasný iPod Touch, lacný iPhone by mal byť ponúkaný vo viacerých farbách a jeho predaj by mal byť zameraný na rozvojové krajiny, akou je napríklad India, kde je podiel predaju iPhonu približne 1%. Ak sa však potvrdia aj dohady o jeho cene, ktoré hovoria o necelých 500 USD, tak je otázne, či tu bude aspoň obstojnou konkurenciou ázijským výrobcom.

komentárov
  1. “lacnejší” iphone za 500e (keď počítam že to tak bude) je podľa mňa dosť na to aby som neprešiel na starý telefón (nokia 6300) a nemal k tomu tablet na sim ktorý ma vyjde o čosi lacnejšie a ponúkne mi dlhšiu výdrž…:)

    0
    0
  2. Suhlasim s Filipom
    Ale..odkial to prislo? nemusi to byt lacnejsi ajfon ale rovno novy ajfon ktory nieje z plasu ale z polycarbonatu co nemusi byt najhorsie len bude mozno trosku tazsi…nepaci sa mi to ale zaroven mi to ani nevadi je to celkom..v pohode.Ale nieje to material a design v hodnote ani 500 eur…iphone 5 biely vyzera aj ze by mohol nieco stat ale toto je nieco divne :/ i feel great disturbance in the force

    0
    0
  3. “Vaše meno” viem že v dolároch ale prepočítavať to na eurá určite nebudú :D…ipad mini vo FR stojí 339e a v USA 329 dolárov :D…mal si pravdu… bude drahší ;) :D

    0
    0
  4. Nemusia vymýšľať vymyslené. Stačí, ak do iPod-u Touch doplnia GSM a 3G modul s možnosťou telefonovania, spolu s GPS modulom. Potom stačí zvýšiť cenu na úroveň iPad Mini a máme predajový trhák. Navyše by si takto Apple zvýšil nízku maržu z predaja iPod-ov.

    0
    0
  5. Peter, nechces nahodou pracovat v Apple ? Tvoje napady by sposobili revoluciu. Jak je mozne ze este sami na to neprisli ….

    0
    0
  6. To. Marek (to Peter)
    …nie nie,….ja chápem o čom Peter píše,…mám 4S, 5, …a nový model by som si predstavoval ( želal?) presne ako najnovší iPod, ….pretože je to ako iPhone 5 – len má absolútne super telo, hlavne čo sa hmotnosti+hrúbky+tvaru= teda skvelého držania v ruke týka,….mne pripadá ako dokonalejší iPhone 5 ( samozrejme keď si k tomu primyslím to podstatné potrebné k fungovaniu ako mobilu…)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.