Čínsky výrobca už prekonal overovanie originality Lightning príslušenstva v iOS 7

Jednou z noviniek, ktoré prinesie iOS 7, je schopnosť odlišovať originálne Ligthning príslušenstvo od neoriginálneho. Prebieha to na základe čipu integrovaného v Lightning príslušenstve. Funkčnosť zatiaľ iOS 7 neobmedzuje, len používateľa upozorní na to, že neoriginálne príslušenstvo nemusí pracovať správne. Nevýhodou je, že toto upozornenie musí používateľ odkliknúť, čo môže byť po čase otravné.

Jedna z prvých čínskych spoločností, ktoré začali ponúkať neoficiálne Lightning príslušenstvo, iPhone5mod, teraz tvrdí, že sa jej podarilo prekonať ochranu Applu. Aj neoriginálne príslušenstvo tejto firmy tak iOS 7 rozpozná, ako keby bolo od Apple. To všetko bez zobrazovania upozornení po každom pripojení.

Keďže rozpoznávanie funguje na základe komunikácie s čipom v Lightning príslušenstve, jediný spôsob, ktorým by Apple mohol opäť sfunkčniť kontrolu originality, by bola úprava samotného originálneho Lightning príslušenstva. Celá kontrola v iOS 7 sa tak ukazuje byť zbytočnou ešte skôr, ako sa iOS 7 dostáva ku koncovým používateľom. iPhone5mod ponúka garanciu vrátenia peňazí v prípade, ak by nimi vyrobené Lightning príslušenstvo nefungovalo s iOS 7.

komentár
  1. zda sa mi to trapne, aby majitel telefonu musel este platit za kabel dalsich 20e…tie kable v podstate potrebujete tri…doam, do auta a do prace… vyrobna cena kabla je 1e tak nechapem preco luskat o dalsich nekrestanskych 20e…za original….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť