Apple zverejnil výsledky za tretí kvartál

V tlačovej správe Apple uvádza výsledky za uplynulý fiškálny kvartál. Tržby 35,3 miliardy USD vygenerovali zisk 6,9 miliardy USD. V porovnaní s minulým rokom je to pokles o niekoľko percent. Predstavenstvo Apple schválilo dividendy v hodnote 3,05 USD za akciu. Záznam z konferenčného hovoru pre akcionárov je dostupný na apple.com.

Minulý štvrťrok spolu Apple predal 31,2 miliónov iPhonov, 14,6 miliónov iPadov a 3,8 miliónov Macov, čo je nárast v počte iPhonov a pokles v počte iPadov a Macov oproti Q3 2012. Zdroj: macrumors.com.

komentáre
  1. Necudujem sa ze to klesa, nevypustili nic NOVE uz roky. Apple potrebuje horucu novinku, nove zariadenie, novy hit. Len mam obavu, ze BT hodinky stacit nebudu. To by musel byt EXTRA kusok…360 display, solarne alebo nebodaj s 3G.
    “iPhone touch” ich mozno podrzi este chvilu v slusnom zisku, nebavime sa o krachu ani strate…ale o tom, ze rast je z mojho pohladu v nedohladne. Tento rok bud pride nieco zasadnejsie, alebo casy pozlateneho jablcka su zda sa za nami.

    Co by podla vas malo prist aby zacala jablon rast, alebo nebodaj zase trhat rekordy? Len nepovedzte ze SJ :)

    0
    0
  2. Mna nezajimaju ich iPhony. Keby som si vedel zarobit iPhonom tak nemám problem dat zan 700-800 €. Skor ma zujimaju nove Macbooky pro a Mavericks system. Ze ci si este pockat par rokov kupov noveho macbooku alebo si upgradnem system a budem este na stroji z 2010 bezat. Este stale ficim na Snow Leoparde a velmi ma sklamali Lion a Mountain Lion, najma co sa do rychlosti tyka. Moj macbook by som pomalsi o cca 15%. Takze som zvedavy ako bude Mavericks bezat na strojoch z roku 2010. Preto by som radsej bol keby sa Apple opat zacal ovela viac venovat OS X a macbook-om a nie mat iPhone horucku 24h/denne, (aj ked verim ze im z toho tecu nehorazne peniaze.) pretoze iPhone horucka pomaly ale isto konci.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.