Apple postaví novú továreň na zafírové sklo v USA

Prakticky všetky produkty od Apple sa vyrábajú mimo USA. Aj keď ide o bežnú prax súčasnosti, Apple sa v ostatnej dobe snaží presunúť aspoň časť výroby späť do USA. Nový Mac Pro, ktorý sa začne predávať ešte tento rok, bude vyrábaný práve v USA. Tým však Apple nekončí a plánuje v Arizone otvoriť novú továreň na výrobu zafírového skla. V prvom roku tak prinesie prácu minimálne 700 ľuďom, pričom na samotnej stavbe bude pracovať ďalších minimálne 1300 ľudí. Podobne ako ostatné centrá Applu v USA, aj táto továreň bude využívať 100% obnoviteľné zdroje energie.

Zafírové sklo je známe svojou veľkou odolnosťou proti poškriabaniu. Apple ho v súčasnosti používa na zakrytie fotoaparátu a na povrchu nového tlačidla Home na iPhone 5s, ktoré sníma odtlačky prstov. Vzhľadom k stavbe vlastnej továrne však môžeme v budúcnosti očakávať ešte širšie využitie tohto materiálu. Jedným z kandidátov môžu byť aj chýrované inteligentné hodinky od Apple. Zafírové sklíčko sa pri kvalitnejších hodinkách používa relatívne často.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.