Apple má so zafírovým sklom veľké plány, príjmy partnera GT Advanced Technologies sa znásobia

Len pred pár dňami Apple oznámil spoluprácu s GT Advanced Technologies spolu s plánmi na postavenie novej továrne na výrobu zafírového skla. Nová továreň zamestná minimálne 700 ľudí, pričom na jej stavbe sa bude podieľať vyše 1300 ľudí. Okrem toho, že ide o dobré správy pre Arizonu (USA), nové partnerstvo odhaľuje plány Apple do budúcnosti. GT Advanced totiž potvrdili, že pred partnerstvom s Apple predstavovala výroba zafírového skla len 11 % ich príjmov. Vďaka Applu budú príjmy zo zafírového skla minimálne 15 až 16-násobné. Zatiaľ čo v roku 2013 predstavujú príjmy z tejto činnosti 29 miliónov USD, v budúcom roku by to mohlo byť až 640 miliónov USD.

Podľa analytikov Apple v najbližšej budúcnosti nenahradí doposiaľ používané Gorilla sklo na iOS zariadeniach zafírovým. Naopak, zafírové sklo môžeme očakávať v menších rozmeroch, ktoré sú presne v súlade s očakávanými inteligentnými hodinkami od Apple. Zafírové sklo sa bežne používa pri kvalitnejších hodinkách kvôli jeho vysokej odolnosti proti poškrabaniu. V súčasnosti zafírové sklíčko zakrýva fotoaparáty na iOS zariadeniach a Home tlačidlo na rozpoznávanie odtlačkov prstov na iPhone 5s.

Kde vidíte využitie zafírového skla v produktoch od Apple vy? Podeľte sa o svoje názory s ostatnými v diskusii pod článkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.