Americké letectvo plánuje vďaka iPadom ušetriť 50 miliónov USD

Produkty Applu sa tešia stále väčšej obľube aj v štátnych organizáciách. Najnovšie oznámilo svoje plány s iPadmi americké letectvo. Vďaka iPadom plánujú úspory vo výške až 50 miliónov USD. To všetko v priebehu najbližších desiatich rokov. Vďaka iPadom totiž nebudú musieť tlačiť a distribuovať tisíce leteckých manuálov. Letectvo tak spotrebuje menej materiálov a odľahčí aj posádkam, ktoré už nebudú musieť nosiť približne 15 kíl papierových materiálov, ktoré jednoducho nahradia iPadmi.

V jednom lietadle klesne váha až o takmer sto kíl, čo síce nevyzerá ako vysoké číslo, no v dlhšom období s ohľadom na počet letov sa ušetrené palivo spôsobené touto nižšou váhou môže vyšplhať až na 700 000 USD ročne. Na materiáloch používaných na tlačenie a distribúciu leteckých manuálov sa odhadujú úspory až 5 miliónov USD ročne. V priebehu desiatich rokov sa tak jednoducho podarí ušetriť viac ako 50 miliónov USD. Americké letectvo nakúpilo minulý rok 18 000 iPadov 2 za cenu 9,36 milióna USD.

komentárov
  1. Nebolo by lepsie na to kupit napr. citacky knih, z ktorych sa lahsie cita s lepsiou vydrzou baterie a su o tretinu lacnejsie ?

    0
    0
  2. tiez si myslim ze citacky by boli lepsie ale asi im tam nahadzu aj dake animacie atd pripaden dake prepracovnejsie manualy a aj asi daky navigacnu soft..
    kazdopadne by ma zaujimalo ako je to s odolnostou predsa len papier vela znesie ako sa vravi (nemusia riesit nabijanie, el. skrat mu tiez nevadi, voda vibracie, vlhkost da sa ovladat vrukaviciach a prinajhorsomsa da snim aj kurit )

    0
    0
  3. @jano : tiez sa mi to mari… jedine, ze by to bola nejaka ina podobna organizacia.
    Mozno to bolo o Ruskom letectve…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.