Ako Apple kontroluje pomocou certifikátov na nový konektor trh s príslušenstvom

Výrobca obalov so zabudovanou batériou pre iPhone 5, Mophie, pre The New York Times opísal požiadavky, ktoré je potrebné splniť na to, aby Apple výrobcovi udelil oprávnenie na výrobu Ligthning príslušenstva.

Súčasťou zabezpečenia týchto konektorov je napríklad špeciálny čip, ktorý je v nich potrebné použiť a ktorý jednotliví výrobcovia dostanú od Apple. Ak by ho niektorý z nich napríklad poskytol tretej strane (čo nesmie), Apple ľahko zistí, kto to urobil. Apple dokonca údajne teoreticky môže vydať sofvérové aktualizácie, ktoré necertifikované Lightning príslušenstvo znefunkčnia.

Zdroj: William Hook

komentáre
  1. Privtal by som, ak by sa Apple venoval vyvoji a rychlejsiemu upgrade ovych produktov. Vyraba malo vyrobkov a nech sa nestara ako co najviac vytiahnut penazi so svojich vernych. Keby zil Steve Jobs tak by sa veru na toto asi pozrel inym okom ako ustavicne nahananie penazi. Nepaci sa mi to. A to je len obycajny blbi kabel, potom na iPade kvoli cert vie comu vyblokuju flash a takychto arogantnych sprostosti je fakt dost.

    0
    0
  2. No nie je to len o flashi. Flash je naopak jedna z veci, ktoru je celkom fajn ze znepristupnili. Koniec koncov, Adobe dostal ponuku popracovat na svojom flashi, urobit ho mensim zrutom vykonu, no a este sa neozvali :-). To nic nemeni na tom, ze nemoznost downgrade, ze app-store zvyhodnuje nove iOs pred starymi (ti co tvrdohlavo neupgraduju na nove iOs (ktore su castokrat shitty) potom nemozu mat shazam a pod.) . Alebo zbytocna ignoracia zakaznickych poziadaviek. Ako dlho sa omielali MMSky ci otvorena bluetooth komunikacia a shitty fotak nez sa rozhodli dat to dokopy? 3 generacie. A to tam bol steve, takze to s tym nema co robit! Steve povedal ze we can’t ship junk, ale na mnohych urovniach junk shipuju. Kedysi to bola absentujuca funkcionalita (v istom smere), a dnes je to o tom, ze iOs sa stava coraz viac shitty. Menej stabilny, viacej zadrhelov. Horsi nez v minulosti. A to nehovorim o absurdite, ze ma clovek rovnaky iPhone 4s. na iOs 6 moze facetime over 3G, na iOs 5.1.1 nemoze. Buzeracia? Za pekne prachy. Apple nespi… lebo konkurencia sa dotahuje, a machruje s polovicnymi cenami, takze ak si chces udrzat veduce postavenie rob s tym nieco.

    0
    0
  3. robi s tym nieco, ano, potlaca zdravu konkurenciu vsetkymi cestami. Modlime sa vsetci k bohu, aby to tak isto nezacali robit vyrobcovia automobilov, topanok, praciek, pekari, mesiari, lekari, atd.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť