Začiatok predaja iPhonu 4S v Číne sprevádzali kšefty a nepokoje

V piatok bol ohlásený začiatok predaja iPhonu 4S v Čínskej ľudovej republike. Pred všetkými piatimi kamennými obchodmi Apple sa vytvorili veľké zástupy ľudí, čakajúcich na nový produkt. Mnohí z nich mali následne telefóny predávať na čiernom trhu drahšie. Podľa MicGadget boli miestni platení 100 CNY (16 USD) za 12 hodín čakania v rade do Apple Storu. V piatok bol iPhone 4S okrem Číny uvedený do predaja v ďalších 27 krajinách.

V Pekingu čakali masy ľudí na začiatok predaja celú noc, kedy teploty klesli pod –9 °C. Ráno, namiesto sľubovaného otvorenia najväčšieho z Apple Storov, bolo ľuďom oznámené, že predaj sa začne o hodinu neskôr. Dav na to zareagoval kričaním a neskôr aj hádzaním vajec na sklá obchodu. Na miesto prišli jednotky SWAT a jeden z členov ochranky oznámil že predaj iPhonu sa ruší. Bolo to z bezpečnostných dôvodov. Oznamujúceho začal dav naháňať a nakoniec skončil z ťažšími zraneniami v nemocnici. V poobedňajších hodinách sa o situáciu začala zaujímať aj polícia. Viac o piatkových nepokojoch v Číne sa dočítate na etrend.sk, micgadget.com alebo bloomberg.com.

Nočný rad pred pekingským Sanlitun Apple kamenným obchodom. Zdroj: micgadget.com.

leták, verbujúci do nákupu nových iPhonov

Leták, ktorý verboval ľudí, do nákupu nových iPhonov za odmenu. Neskôr sa mali predávať na čiernom trhu. Zdroj: micgadget.com.

komentáre
  1. na čiernom trhu, to je smiešne jasne že to tak je, polovica iphonov čo sa na Slovensku kupuje sa hneď aj predáva a aj o 200€ – 300€ drahšie, tu sa na tom zarába, vezmeš paušál kúpiš nový mobil za 179€ – predáš za 500€ a si vysmiaty

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.