Nové produkty spoločnosti Vizio budú konkurovať Applu

Americká firma Vizio bola nedávno známa len ako výrobca LCD televízorov. Pred tohtoročným CES však upozornila, že vstúpi na trh osobných počítačov a chce konkurovať Applu. Médiá zaplavili fotky nových produktov Vizio a získali si niekedy veľmi kladné hodnotenie. Vizio na konci druhého štvrťroku 2012 začne predávať tri osobné počítače. Vizio All-In-One stolový a dva prenosné Vizio Thin + Light a Vizio Notebook.

Vizio All-In-One

All-In-One chce byť veľkým konkurentom iMacu, no nie je isté, či sa mu to podarí. Príde v dvoch veľkostiach: 24″ a 27″. Lesklým displejom, ktorý poháňajú súčiastky vstavané do stojanu, matne pripomína iMac G4. Ale stačí to na vyrovnanie sa súčasnému iMacu alebo dosiahne Vizio All-In-One len malý úspech ako podobné zostavy od HP, Intelu a ďalších?

Bude tu bežať operačný systém Windows 7. Vizio zatiaľ tají konkrétne špecifikácie, ale procesor by mal pochádzať z rady Ivy Bridge od Intelu a grafická karta od NVIDIA. Počítač disponuje širokou škálou portov: 3× USB 3.0, 1× USB 2.0, eSATA, 2× HDMI, 3,5mm jack na audio výstup, ethernet port a slot na SD kartu. Nepríjemné je, že napájací kábel je asi napevno pripojený k Vizio All-In-One a pri prenášaní môže zavadzať. K počítaču bude dostupných niekoľko periférií: klávesnica, touchpad, diaľkové ovládanie a subwoofer.

Vizio All-In-One
Vizio All-In-One

Vizio All-In-One.

Stolové aj prenosné počítače Vizio disponujú netradičnou klávesnicou. Inžinieri z firmy Vizio prišli s novinkou, ktorú údajne dlho testovali a so svojím výsledkom sú spokojní. Portál theverge.com uvádza, že na Vizio klávesnici sa píše pohodlne, ale samotné klávesy sú väčšie, ako je zvykom. Počítače Vizio boli na ukážku poskytnuté počas konferencie CES. K počítaču patrí aj diaľkové ovládanie, touchpad a subwoofer.

Vizio Keyboard

Vizio Keyboard a Touchpad.

Vizio Remote

Diaľkové ovládanie Vizio Remote.

Vizio Thin + Light Notebook

Dva ultratenké notebooky označené Thin + Light (tenký a ľahký) budú mať 14″ a 15,6″ uhlopriečku. Procesor, grafický čip a ďalšiu použitú elektroniku zatiaľ Vizio tají. Ultratenké laptopy ponesú 2× USB 3.0, 1× HDMI a 1× audio jack. Pravdepodobne budú spĺňať štandard Ultrabook, ale Vizio toto označenie odmieta. Na základe tohto sa dá špekulovať, že by sme tu nakoniec nenašli procesory od Intelu vôbec. Štandard Ultrabook vyžaduje procesory Intel CULV.

Vizio Thin + Light Notebook
VizioThin + Light Notebook

Vizio Thin + Light Notebook.

Okrem toho príde na trh aj high-end prenosný počítač, určený pre náročnejších používateľov s 15,6″ uhlopriečkou. Vo Vizio Notebooku chýba optická mechanika, vďaka čomu je tenší ako MacBook Pro. Od Applu sa však dá čakať podobný krok v nasledujúcich mesiacoch — odstránenie optickej mechaniky. Oproti dvom tenším laptopom od spoločnosti Vizio, obsahuje navyše Ethernet port a slot na SD kartu. Vizio poskytuje separátne aj štrbinovú Blu-ray mechaniku.

Vizio Notebook
Vizio Notebook

Vizio Notebook.

Záver

Všetky počítače spoločnosti Vizio sú navrhnuté, aby spolupracovali s TV. Bude sa k nim dodávať aj diaľkové ovládanie. Zo všetkých troch modelov sa dá bezdrôtovo vysielať obraz priamo na niektorý z veľkých displejov alebo televízií Vizio (pravdpodobne to bude niečo ako AirPlay). Vizio na CES 2012 predstavilo aj niekoľko nových TV produktov a tablet. Viac sa dá o spoločnosti a jej produktoch dozvedieť na stránke vizio.com.

Foto: theverge.com.

komentárov
  1. Jak to myslí s tím konkurováním Applu, když jejich stroje pojedou na Windows? Nic proti Win 7, ale tohle je prostě jiná oblast.

    0
    0
  2. monitor je fajn, klavésnica tiež, len tá myš je divná, a stojan monitoru by som trochu dizajnovo zmenil a zaoblil, lebo – tyčka v strede bije do očí

    0
    0
  3. Stale je tam jedna vec ktora tam nema byt!!! Windows!!!!..a vobec…ani niesu pekne. Stale to zboku vyzera ako notebook nie ako nieco nove alebo macbook

    0
    0
  4. konečne firma, ktorá všetko nekopíruje :D reklama podobného štýlu, ako má Apple, takže sa mi páči, all-in-one má osobitý dizajn, veľký podstavec, tenký stojan a u tých notebookov, aj keď boli predstavené na CES, tak sa nepodobajú na Air, ani MB pro, ako všetky ostatné kópie od iných tvorcov
    Záver: originálny dizajn a svojská kombinácia farieb s prepojením s TV

    0
    0
  5. No, co do designu … špička, líbí se mi to moc :-)
    ( .. a nebojte, ani nemyslím na to, že bych sem napsal že je to hezčí než Apple )

    0
    0
  6. vsetko dobre, az na ten chory windows. ziadny flame prosim, neznaly prosim pristupte a okostujte. Apple OS ukazuje paty windowsu vo vsetkych parametroch. Treba skusit, odosobnit sa, zazit to a prejst na to.

    0
    0
  7. rád by som si vyskúšal tú klávesnicu, inak veľmi pekné dizajnové kúsky a kto vie aké to bude mať parametre …

    0
    0
  8. Tak vypadá to zajímavě, něco ve stylu: Pojďme, uděláme něco jako Apple ale nesmí to být přesná kopie. A věru nevypadá to špatně. Nicméně jsou tam pořád ty Windows. A Apple nepoužívám proto jak vypadá, ale jak funguje.

    Přenos obrazu bude asi pomocí WiDi, pochybuji že by se snažili vymyslet něco jako AirPlay.

    0
    0
  9. vrchol drzosti takto skopirovany dizajn applu.. by som ich nielen zazaloval ale zakazal cinnost celej tej firmy.. klavesnica.. monitor.. a notebook.. nemam slov

    0
    0
  10. Další firma, která nepochopila, že Apple není jen o vzhledu? Přitom ani po této stránce to není teda zrovna zázrak. A jak už tu vícekrát padlo, Apple se v podstatě nedá přímo konkurovat, “konkurence” nemá Mac OS X a OEM Windows 7 (aka zavaděč her) s předinstalovanou hromadou balastu jsou v tomto světle leda k smíchu.

    0
    0
  11. konkurovat Apple nemozu pretoze ako to tu uz bolo viackrat spomenute – Apple nie je len hardver. Apple je hlavne softver. Tlacitka a dizajn sa da velmi lahko okopirovat ale co uz tak lahko nejde je prave softver – dusa ktora tomu vsetkemu naokolo da zmysel.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť