Tether umožňuje tethering cez HTML5, aj keď ho nepodporuje mobilný operátor

Tethering je šikovný spôsob, ako využiť dátový paušál na vašom iPhone alebo iPade 3G a vytvoriť z neho bezdrôtový router, na ktorý sa môžete pripojiť napríklad z MacBooku a bez problémov surfovať. Stačí sa pripojiť na Wi-Fi sieť vytvorenú iPhonom/iPadom. Tethering je pod názvom Personal Hotspot zabudovaný v iOS, avšak to, či je povolený, závisí od mobilných operátorov. Nanešťastie nie všetci umožňujú svojim zákazníkom túto funkciu využívať.

Toho využila firma Tether, ktorá sprístupnila cez App Store aplikáciu iTether, ktorá umožnila tethering dát aj napriek obmedzeniu operátorov. Apple samozrejme po krátkom čase (20 hodín) túto aplikáciu z App Store stiahol, no vývojári stojaci za ňou prišli s riešením, ako poskytnúť túto službu aj bez aplikácie a jailbreaku – cez HTML5.

Nová verzia umožňuje cez HTML5 vytvoriť bezdrôtové spojenie cez AdHoc z iPhonu či iPadu s dátovým pripojením. Hravo sa tak pripojíte na internet z MacBooku aj na cestách, kde nemáte k dispozícii iné Wi-Fi siete. Služba však nie je k dispozícii zadarmo, stojí 30 USD ročne. Podľa vývojárov funguje toto riešenie na celom svete a nie je potrebná žiadna špeciálna konfigurácia.

Využívate tethering na svojom iPhone či iPade? Ako často a v akých podmienkach?

komentárov
  1. Zaujimalo by ma ako cez Safari dokazu vytvorit wifi siet, vyuziva to nejaku bezpecnostnu chybu? Nedava mi to moc zmysel aby web aplikacia vedela pristupit k takymto core funkcionalitam zariadenia.

    0
    0
  2. Ja mam Orange a Tether-ing mi funguje perfekten na iPhone 4, neviem ako ostatny Operatori kekze nemam micro SIM kartu od T-Mobile ani O2 tak to neviem odskusat.

    0
    0
  3. O2 to podporuje len je treba dopísať nastavenia. Choď na NASTAVENIA>VŠEOBECNÉ>SIEŤ>MOBILNÁ DÁTOVÁ SIEŤ a to čo ti píše v prvej kolónke MOBILNÉ DÁTA APN: o2internet to jednoducho okopíruješ do kolónky ZDIEĽANIE INTERNETU APN: o2internet

    0
    0
  4. Niekomu sa nebude dat nastavit APN pri zdielani internetu. iPhone sa tvari ze je vsetko ok. Treba spustit diagnostiku wifi siete na compe a nechat opravit DNS. Potom uz zdielanie cez iPhone funguje bez problemov. Mam to otestovane…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.