Sú toto súčiastky nového dock konektora?

Dvanásteho septembra zrejme Apple predstaví iPhone, ktorý bude mať po mnohých rokoch úplne prerobený a vynovený dock konektor. Niektoré špekulácie dokonca naznačujú, že nový dock konektor dostanú v tento deň aj všetky ostatné iZariadenia. O novom konektore sa okrem toho, že ma byť menší, ešte stále veľa nevie. Hovorí sa o podobnosti k MagSafe konektorom pre napájanie MacBookov. To by znamenalo, že neexistuje len jeden spôsob pripojenia k iZariadeniu, ale môžete ho pripojiť aj „hore nohami“. Ďalšou výhodou by bolo magnetické prichytenie, ktoré uľahčí pripájanie v tme a ochráni iZariadenie pred pádom kvôli stiahnutiu kábla.

Z technického hľadiska sa špekulovalo o tom, že namiesto pôvodného 30 pinového konektora by malo ísť o nový 9 pinový. Ak ste na obrázku vyššie narátali pinov len osem, oči vás neklamú. Deviatym môže byť podľa iFixit samotný kovový obal, ktorý slúži na uzemnenie. Na konečné informácie o tom, aké vylepšenia nový dock konektor prinesie, si musíme ešte počkať. Jednoduché zmenšenie veľkosti by však zrejme nebolo dostatočným argumentom na tak veľkú zmenu.

komentárov
  1. To samo: cital som, ze bude dostupna redukcia na stary dock konektor, tak by si nemal mat problem s kupou noveho auta :)

    0
    0
  2. Konečne niečo rozumné. Už mám dosť rôznych výmyslov. MagSave je úplne to najlepšie pre pripojenie notebooku. Človek sa nemôže pomýliť a tiež nehrozí ulomenie konektora. Toto je problém microUSB a tiež štandardného iPhone/iPad/iPod konektora. Nevyhovuje mi ani jeden. Minidisplay port/thunderbolt to nerieši.

    Mať tak mini-port na štýl MagSave je to najlepšie nielen pre Apple, ale ako štandard pre pripájanie všetkých zariadení.

    Čo sa týka áut, tak ich výrobcovia sú stále tak trochu “pribrzdení”. Miesto toho, aby dali do auta niekoľko portov USB (na prednom paneli, v odkladacej skrinke, pod panelom, vzadu medzi sedadlami, … tak tam stále tlačia tie zastaralé obrovské “zapaľovače”, ktoré už v dnešnej dobe nikto nevyužije.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť