Safari 5.2 obsahuje funkciu Password na uchovávanie a generovanie hesiel

Jednou z noviniek, ktorú majú vývojári k dispozícii v Safari 5.2, je funkcia Passwords. Nájdete ju medzi panelmi nastavení a slúži na jednoduchý prístup k uloženým heslám na rôzne stránky a služby. V podstate ide o zlepšenie prístupu k heslám uloženým v aplikácii Keychain Access, no očakávať môžeme aj nové funkcie ako generovanie zložitých a bezpečných hesiel. Keychain Access doteraz slúžil jednoducho len na ukladanie hesiel.

Panel nastavení Safari 5.2, Passwords. Zdroj: MacRumors.com

Vzhľadom na pokročilú integráciu iCloudu do Mountain Lion, kde bude aj Safari 5.2, môžeme očakávať aj synchronizáciu Passwords medzi zariadeniami. Bezpečné heslá by ste tak mali k dispozícii na všetkých svojich zariadeniach bez potreby samostatnej synchronizácie či ukladania. Synchronizácia hesiel už bola kedysi dostupná v službách .Mac a MobileMe, no v iCloude zatiaľ nie je.

Tieto novinky istotne nepotešia vývojárov aplikácie 1Password, ktorá je dostupná pre Mac aj iOS zariadenia a slúži primárne na uchovávanie a generáciu bezpečných hesiel.

komentárov
  1. Nechcem prskať, ale novinkou by som to nenazval… Safari 5.2 mám už niekoľko týždňov (od vydania ML DP1).

    0
    0
  2. snad sa dozijem dna, kedy kvoli updatu safari nebude treba restartovat system. idealne, keby som ziadny update safari v zivote nevidel, kedze tento prehliadac nepouzivam a odinstalovat sa neda.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť