Google predstavil online službu Google Drive

Google predstavil svoju alternatívu k službe iCloud od Apple alebo napríklad Dropboxu, Google Drive. Tak ako v prípade Applu ide o balík online služieb „v oblaku“. Bezplatne získate prístup k 5 GB úložného priestoru, ktorý je prepojený s Google dokumentmi a ďalšími Google službami. Bez potreby inštalácie špeciálneho softvéru ako napríklad Photoshop si priamo cez internetový prehliadač môžete v rámci služby otvoriť viac ako 30 rôznych typov súborov. Nechýbajú ani aplikácie pre Mac, PC, Android a už čoskoro by mala byť k dispozícii aj aplikácia pre iOS.

Samozrejmosťou sú rozšírené možnosti zdieľania a spolupráce s inými používateľmi, či už plánujete svadbu alebo sledujete výdavky so svojimi spolubývajúcimi. Ukladať, zdieľať a komentovať môžete prakticky čokoľvek, vrátane PDF súborov, obrázkov, videí atď. Všetky svoje dáta máte potom prístupné zo všetkých kompatibilných zariadení, pričom ich prehliadanie vám uľahčí praktické vyhľadávanie. To naviac zahŕňa aj OCR, teda dokáže vyhľadávať kľúčové slová aj v obrázkoch, na ktorých je naskenovaný text. V Google Drive nájdete aj vyhľadávanie v obrázkoch, ako ho možno poznáte z Google Goggles, avšak zatiaľ je len v ranných štádiách vývoja. V praxi by však Google mal byť schopný rozpoznať aj obsah fotografií, a tak by sa vám napríklad pri zadaní „grand canyon“ mali zobraziť fotografie, na ktorých je Grand Canyon, bez potreby zadávania kľúčových slov alebo názvu fotografie.

Štandardných 5 GB je k dispozícii zadarmo, s príplatkami si môžete úložný priestor rozšíriť až na 1 TB. Za 25 GB zaplatíte 2,49 USD/mesiac, 100 GB získate za 4,99 USD/mesiac a 1 TB za 49,99 USD/mesiac. Pri platených účtoch sa automaticky zväčší aj úložný priestor pre Gmail až na 25 GB.

Ak si chcete službu Google Drive vyskúšať, nájdete ju na adrese drive.google.com/star­t.

komentárov
  1. Este vcera som to v rychlosti preluskal a nemam jediny dovod pouzivat tu skaredu nadstavbu google docs. Btw isla vam nainstalovat mac appka? Mne nie.

    0
    0
  2. ked vidim vsetky tieto reklamne videa, tak mam pocit, ze reklama zaziva tazku krizu.. vsade rovnaka hudba, rovnaky look, rovnaky cool pocit, vsetky nahovoril jeden komentator, iba loga sa menia…

    0
    0
  3. No pristupne uz to je, ale fakt ziadna tazka vyhra … druha vec, ked sa riesil box.com, tak pre iphone userov, co si stiahli appku, sa rozsiril priestor na 50 GB, takze volny priestor na G.D. netreba, aspon mne nie, a co sa tyka terms … je to sice pekne, ale podla jedneho clanku:
    “For example, SkyDrive’s service agreement says: “You hereby grant Microsoft the right, to use, modify, adapt, reproduce, distribute, and display content posted on the service solely to the extent necessary to provide the service.”

    takze kto si cital vsade vsetky podmienky ked si niekde vytvaral konto, apod.
    clanok na: http://venturebeat.com/2012/04/26/google-drive-privacy/

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť