Prvý iPad denník The Daily oslávil prvé narodeniny

The Daily bol vôbec prvý denníkom vytvoreným a vydávaným výlučne pre iPad. Ako prvý priniesol do App Storu nové možnosti predplatného. Tento zlom nastal druhého februára 2011 čo znamená, že The Daily oslavuje svoje prvé narodeniny. Predplatitelia preto obdržali e-mail s ďakovným videom, ktoré je samozrejme k dispozícii aj v samotnom digitálnom denníku. Aplikácia The Daily sa neustále zlepšuje a rozšírila sa aj jej dostupnosť, a tak medzi krajinami, kde si The Daily môžete predplatiť, je aj Slovensko. Ceny sú najmä oproti konkurencii veľmi priaznivé, predplatné na týždeň stojí 0,79 EUR, na rok 31,99 EUR.

Zatiaľ čo novým novinám či časopisom obvykle trvá päť až sedem rokov, kým sú skutočne ziskové, The Daily by sa to mohlo podariť skôr. V súčasnosti viac ako 100 000 platiacich predplatiteľov a na rozdiel od tlačených publikácií nie je nutné počítať s rastúcimi nákladmi na papier a atrament. Podľa prvých odhadov bolo však treba na dosiahnutie ziskovosti aspoň 500 000 predpla­titeľov. The Daily sa preto nedávno dostalo na Android, konkrétne na Galaxy Tab 10.1 od Samsungu, v najbližších mesiacoch by sme sa mali dočkať aj verzie pre iPhone a Android smartfóny.

The Daily môžete sťahovať zadarmo z App Store.

komentár
  1. The Daily je zaujimavy pokus, ale argumentovat cenou ako tym, co rozhoduje pri denniku je podla mna mimo. Je to vyslovene americky dennik, ktory je orientovany bulvarnejsie, a vsetko, co prinasa je dostupne bez problemov zadarmo kdekolvek na webe. Ak si chce niekto zaplatit za zurnalisticky obsah, moze investovat do NYT alebo the Guardian, ktory ma asi najlepsiu aplikaciu pre iPad z dennikov.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.