Mac OS X 10.7.3 prináša oficiálnu slovenčinu a opravy chýb

Apple včera zverejnil ďalšiu aktualizáciu pre operačný systém Mac OS X Lion. Verzia OS X 10.7.3 prináša jednu veľkú novinku – aj slovenskí používatelia konečne získali kompletnú oficiálnu slovenskú lokalizáciu systému. Okrem slovenčiny pribudlo aj niekoľko ďalších jazykov ako napríklad rumunčina, gréčtina či chorváčtina. Ako iste viete, čeština už bola v OS X dostupná. OS X 10.7.3 okrem toho rieši menšie problémy s prihlasovaním do systému, autentifikáciou priečinkov a kompatibilitou so zdieľaním súborov s Windowsom. Podrobné informácie o aktualizácii nájdete tu. Sťahovať môžete cez Software Update alebo stiahnutím inštalačného súboru zo stránok Support Downloads. Po nainštalovaní OS X 10.7.3 je potrebné reštartovať Mac.

Ako sa vám páči Mac v slovenčine? Ktorú lokalizáciu preferujete – anglickú, českú, slovenskú či inú?

komentárov
  1. Podla nadpisu to chapem tak, ze maju byt v 10.7.3 aj slovenske slovniky na opravu chyb? Lebo ja ich nemam, mam len stare, co som si instaloval sam…

    0
    0
  2. Slovenčine sa teším, no zatiaľ sa v prekladoch ešte vyskytujú chyby (resp. niektoré položky niesú preložené vôbec)
    Ponuku “vložiť” tam nenájdete, je tam len “paste”.
    Dúfam, že to časom opravia.

    0
    0
  3. Kedze nie som z tych ludi, ktori musia mat EN vsade lebo EN je naj (aj ked EN povazujem za krasny jazyk :P) pouzivam cestinu… Nesiel som do nej hned po update na ..7.2 ale ked som ju nahodil, uz som to naspat na EN nedal… A hned dneska nahodim 7.3 a prve co spravim bude, ze dam slovencinu…

    0
    0
  4. Odporucam instalovat combo 10.7.3 z linku http://support.apple.com/kb/DL1484

    Inak slovenska lokalizacia nie je kompletna, ITunes a iPhoto ostalo cesky, Gragageband aj iMovie anglicky.Aj tak je to ale velky pokrok , ze mame oficialnu lokalizaciu.Podpisal som pred rokom tiez peticiu za slovencinu.

    0
    0
  5. POZOR!
    Veľa ľudí má s touto aktualizáciou veľké problémy. Stalo sa mi to tiež. Buď máte šťastie a problém vyriešite opätovným nainštalovaním combo updatu. Ak ho nemáte, tak buď nenabootujete, alebo budete zírať na pracovnú plochu a nebudete môcť otvoriť ŽIADNE okno, okrem itunes, alebo ical. Neotvoríte ani System Preferences alebo terminal.
    Zatiaľ RUKY PREČ od tohoto updatu :)

    0
    0
  6. Uz 10 rokov na Macoch pouzivam anglicku, pride mi to prirodzenejsie. Tie prelozene terminy zneju dost podivne. Lahsie sa orientujem v anglickej

    0
    0
  7. Tak sa mi to preplo do slovenciny vsetko okrem hlavnej prihlasovacej obrazovky – tam ma stale “Restartovat” a “Vypnout” v cestine :(

    0
    0
  8. Zdielanie suborov s windows pocitacmi a NASkami cez SMB stale nefunguje normalne. Apple prepasol v 10.7.3 sancu napravit tento neskutocny pruser OS X Lion. Testoval som to no zial bez instalacie normalnej SAMBY a odstavenia nativneho Apple netbiosd sa to nezaobide.

    0
    0
  9. To sa: vsetko je slovensky, safari, finder, reštartovať, vypnuť. Aplikacie baliku iLife predsa sa lokalizuju samostatne. To nie je sucast systemu.

    0
    0
  10. Keďže v tomto období vyšlo aj Security update 2012-001 pre Snow Leopard, dávam do pozornosti problémy s týmto updateom. Niektoré aplikácie využívajúce Rosettu (G4) sa začali správať, mierne povedané, čudne. Prestali fungovať, resp. vôbec sa neotvorili komunikačné okná – napr. pre tlač, Save as …, Export atď. (konkrétne mne na Adobe CS2).
    Podrobnejši popísané je to tu: http://tinyurl.com/78lp4zp, ako aj link na neoficiálnu záplatu (Rosetta Fix) riešiacu väčšinu problémov.

    0
    0
  11. Ja som z anglickej prepol na slovensku a vsetko je prelozene v poriadku, nic z problemov co pisu prispevky vyssie nie je pravda. Zo zakladnej vybavy nie je prelozeny len iTunes. V Grab utilite je preklep “uknčiť”. Doinstaloval som si pre tu srandu este aj Lauru a celkom sa jej dari citat slovenske texty, rozhodne to znie lepsie nez strojova synteza vo Win ci hlasatelky na slovenskych vlakovych staniciach :-D

    0
    0
  12. Pouzivam uz Mac dlho, predtym Win este dlhsie, a akosi stale nechapem, co je take zlozite na lokalizovani systemu, ze sa za tym ucelom este peticie musia vypisovat a podobne. Na starej Amige to fungovalo jednoducho a elegantne: kazdy preklad existoval ako externy subor s ktory si dana aplikacia nacitala a bolo vymalovane…

    0
    0
  13. Kedy uz Apple konecne zvladne vyprodukovat bezproblemovo funkcnu lokalizaciu tak ako ma Windows alebo Linux, bez negativneho dopadu na stabilitu OS?

    0
    0
  14. Vyskúšal som to a páčilo sa mi to, no po chvíli som opäť prepol na britskú angličtinu. Považujem to za prirodzené. Škoda len, že sa nedá zvlášť vypnúť slovenčina v systéme a slovenčina v aplikáciách. Vo VLC alebo Movist som slovenčinu videl rád.

    0
    0
  15. naco tu vypisujete ze vam anglistina sedi viac ked diskusia ma byt o slovencine samozrejme ze je to velka zmena a aj pre novych uzivatelov mac osx ( ty co nevedia anglicky ) a v konecnom je to aj dokaz ze nie sme az taka nezujimava krajina ;) .

    0
    0
  16. a co sa stalo v Mail? Predtym mi pekne vypisovalo do ktorej schranky mi prisiel mail a teraz pri vsetkych pise Schranka prijatych sprav. To je co za blud?

    0
    0
  17. Radsej anglicina, lahsie sa orientuje. A hlavne ak nieco neviem tak sa na nete lepsie hlada ak viem ako sa problem vola v anglictine.

    0
    0
  18. Jo problemy som mal aj ja, take, ze to bolo v loope na boot screene tak som siel do SWP servisu a tam mi oznamili ze mam odpaleny HDD….doporucujem to preto dat z toho comba co tu niekto vyssie postoval

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.