Po ukončení betatestu budú Messages dostupné len pre OS X Mountain Lion

Popri náhlom odhalení informácií o ďalšej generácii systému OS X, Mountain Lion, Apple verejnosti sprístupnilo aj betaverziu aplikácie Messages, ktorá nahradzuje iChat a umožňuje posielať správy aj na všetky kompatibilné iOS zariadenia – iPod touch, iPhone a iPad – priamo z Macu. Keďže je betaverzia dostupná pre používateľov OS X Lion, logicky z toho vyplývalo, že bude dostupná aj po ukončení testovania. Vývojári však v aplikácii objavili informácie, podľa ktorých bude po ukončení nefunkčná. Namiesto otvorenia aplikácie sa vám zobrazí informácia o tom, že vám Apple ďakuje za účasť v beta testovaní a na to, aby ste mohli Messages na Macu používať aj naďalej, si musíte kúpiť Mountain Lion v Mac App Store. S tým, že by bol OS X Mountain Lion po vzore iOS pre iPhone bezplatnou aktualizáciou pre OS X Lion, sa teda môžeme rozlúčiť.

komentárov
  1. Poslední dobou sleduji že Applu jde víc o zisky než spokojené zákazníky.
    Člověk aby obněňoval častěji HW než dříve a teď ho nutí kupovat i SW jinak nebude podpora:( Měl jsem v plánu nový OS X koupit, ale nechci do nákupupu být nucen:( Asi se po dlouhé době vrátím k Windows.

    0
    0
  2. Ak to bude pravda, je to hlupe vydieranie zo strany apple. Chcete SIRI ??? Musite si kupit novy iPhone 4S. Nevadi ze mate rok staru stvorku. Chcete multigesta musite si kupit iPad 2 nevadi ze mate rok stary iPad 1. Sorry ale toto nema s hardvarovymi poziadavkami nic spolocne.

    0
    0
  3. tak som zvedavý na cenu nového operačného systému…
    píšu že si bude treba zakúpiť nový operačný systém takže špekulácie že bude zdarma budú asi mimo :-/

    0
    0
  4. Tiez sa mi to nepaci. Je to prilis casty upgrade softwaru aj hardwaru. Myslelm som se, ze applu ide viac o vytvorenie kvalitnej veci ktora “odola” casu viac ako ine produkty. Takto pomaly stracam jablkove sympatie.

    0
    0
  5. nechajme sa prekvapit pod pojmom “purchase” mozu rozumiet aj symbolicku cenu, pripadne sa moze cena odlisovat podla toho na akom OS momentalne clovek je…
    Napr moze byt zadara pre Lion a za nejaku cenu (napr za tolko, co sa predaval Lion) pre uzivatelov SL a starsich verzii…

    0
    0
  6. @Honza: Bez ohledu na vsechny preslapy Applu jsou Windows oproti OS X stale tak zkostnately a nepohodlny system, ze uz jen z pomysleni o prechodu na ne, se musi kazdy Mackar osypat.

    Jinak ohledne ceny si osobne myslim to, co uz napsal Sanchez. ML nebude pro uzivatele Lionu urcite za plnou cenu a ti, co pujdou ze SL, za nej daji tolik, co by dali za Lion.

    Dale aplikace Messages mi pripada detinska a na Macu s kostrbatym ovladanim. S rostouci iosizaci OS X to vypada, ze budu pouzivat stale vice alternativniho SW.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť