Nový iPad, „horúca“ novinka od Apple – pokračovanie

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, ako Engadget objavil správu tweakers.net porovnávajúcu infračervenou sondou teploty iPadu 2 a aktuálneho modelu. V správe sme uviedli tiež stanovisko Apple a opätovné zmeranie teplôt organizáciou Consumer Reports.

Tweakers.net toto porovnanie publikoval 19. marca. Consumer Reports svoju správu vydal hneď na druhý deň a nameral viac-menej rovnaké hodnoty. Spôsob, akým o tejto skutočnosti Consumer Reports informoval, však vyvolal vlnu kritiky naprieč IT webmi ako aj blogovou sférou.

Ak vám Consumer Reports niečo hovorí, je to tá istá organizácia, ktorá pred necelými dvoma rokmi kritizovala iPhone 4 kvôli vtedy populárnym problémom s anténou natoľko, že iPhone 4 nemohla odporučiť.

Mnohí recenzenti už v čase uvedenia nového iPadu hodnotili ako jeden z nedostatkov mierne zahrievanie sa v časti, kde by mal byť procesor. Bolo by však zavádzajúce celú vec podať tak, aby to vyznelo, že nový iPad má akýkoľvek technický problém, alebo že zvýšený výdaj tepla negatívne vplýva na používateľské pohodlie. To nakoniec v závere priznáva aj Consumer Reports a kritizovaný bol najmä za bulvárny nadpis a prvé odstavce, nakoľko išlo svojho času o pomerne uznávaný web.

Popisovať väčšie zahrievanie sa nového iPadu ako problém je o to viac šokujúce, keď ho prirovnáme k notebookom (ktoré narozdiel od tabletov majú používatelia často na kolenách a tak zahrievanie vadí oveľa viac) alebo dokonca smarfónom. A nemusí pritom ísť iba o hranie náročných hier, pri ktorom zahrievanie testoval Consumer Reports.

Ak máte napríklad iPhone 4S, vyskúšajte toto: Pripojte iPhone na nabíjačku a spustite videohovor cez Skype. Nechajte hovor pustený takých 15 až 30 minút a presvedčte sa sami, aký bude horúci. Horúci, nie teplý, ako nový iPad. V tejto súvislosti je zaujímavé, že v novembri Consumer Reports vydal odporúčanie na kúpu iPhone 4S a o teplote sa ani nezmienil.

Kauza so signálom iPhone 4 bola známa ako tzv. antennagate. Vzhľadom na to, že tento problém v minulosti tak prekážal práve Consumer Reports, sa teraz na sociálnej sieti Twitter začal používať hashtag #warmgate, pod ktorým si ľudia uťahujú z toho, koľko pozornosti sa tejto tejto skutočnosti venuje.

Foto: Consumer Reports

komentárov
  1. verim, ze MacBlog sa vo svojej recenzii noveho iPad-u povenuje aj tomuto a prezradi nam ako je to s tym zahrievanim :-)

    0
    0
  2. rezenzia bude az v piatok? no skoda myslel som si ze bude trocha skor, v piatok si ho mozem ist pozriet uz sam do predajne… ale nevadi aj tak si na nu zrejme pockam… a prosim zamerajte sa aj na velkost aplikácii a videa ze ci bude 16g stacit alebo nie…

    0
    0
  3. Robim s termoviznym snimkovanim a neviem preco sa tie obrazky nedaju zvacsit, na prvy pohlad sa mi to zda ako odlisne nastaveny rozsah teplot a posun tepelneho rozsahu pre zmenu zafarbenia vysledneho termogramu (aby sa podporil dojem vysokych teplot – pricom tam moze byt rozdiel len par stupnov, pripadne desatin, necital som clanok). Len to sa mi na tom nepaci. :)

    0
    0
  4. riki
    ty si cely nafuknuty.
    prava apple ovca bez vlastnej logiky moze mat aj 150 testov termokamerami a furt si bude nahovarat ze je to “kauza”
    mas pravdu. ani ip4 nemal problem so signalom. puzdra apple rozdaval len preto ze ma rad svojich zakaznikov.
    (pre istotu este dopisem ze sam vlastnim 4 veci od apple, takze niesom zakomplexovany samsungo/androidovy looser co nema na to aby si kupil apple)

    0
    0
  5. Pochybujem ze recenzia bude v piatok. A ze je to az v piatok??? Vsak v piatok sa iba zacne predavat na sk a ty chces mat den predtym kvalitnu recenziu nie? :)
    Na zahranicnych strankach uz nejake recenzie najdes

    0
    0
  6. no podla info, co pisali tu, tak novy iPad boli kupit v Drazdanoch minuly piatok, takze uz cca tyzden ho pouzivaju…
    Ale tiez som za to, aby radsej odskusali/otestovali co najviac veci a zbytocne neunahlili vydanie recenzie…

    0
    0
  7. ja nechapem v com je akoze problem. ipad sa zahrieva, no a? Cakal niekto ze sa bude stupajucim vykonom ochladzovat?

    0
    0
  8. Ktomu prehrievaniu, dajte si iP 4s na nabíjačku pustite IB 2 a uvidíte čo je prehrievanie, stačí aj bez nabíjačky a aj také angry birds ho vie pekne “nažhaviť”, natáčanie hd videa viac ako 3 minúty taktiež mám to odskúšané. Ide mi oto, že pri 4s teplotu nikto nekritizuje a je často krát väčšia ako na novom iPde. JE to len blud…

    0
    0
  9. @gidy asi si ma zle pochopil :) malickost, ktora nie je az takym velkym problemom, ako svetove media prezentuju sa podla mna znova opakuje. apple to ma v tomto tazke, pretoze pritahuje vsetku pozornost, pricom keby taketo tazkosti mali ini vyrobcovia, tak si to media nevsimnu.

    0
    0
  10. ja sa opat z toho mozem len smiat neviem ci je Apple z takychto “hitoviek” clankov poteseny alebo nie, ale kazdopadne to brutalnu reklamu zadarmo hoci aj negativnu ale ma, takze sa to dostane do sprav a ludia ktory o taktom “Tablete” ani nepoculi sa o to zacnu zaujimat.
    Ale to je tak zo vsetkym zo kazdej somariny treba spravit bublinu a poriadne to nafunknut.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť