Koniec Antennagate iPhonu 4: nespokojní majitelia dostanú 15 USD alebo puzdro

V obchodoch sa vo veľkom predáva iPhone 4S a iPhone 4 je už dostupný len ako najlacnejší iPhone z ponuky s pamäťou 8 GB. Mnohí už zabudli na problém iPhonu 4, tzv. Antennagate, ktorý spočiatku zaplnil titulky novín a časopisov poplašnými správami o závažnom nedostatku iPhonu 4. Dizajn antén iPhonu 4 mal byť zlý a robiť z tohoto smartfónu nepoužiteľný telefón. Po počiatočnom ignorovaní problému Apple napokon súhlasilo s tým, že umožní nespokojným zákazníkom iPhone 4 vrátiť pri plnom preplatení jeho nákupnej cene, prípadne mohli zadarmo získať puzdro, ktoré problém s klesaním signálu odstraňovalo. Ako sa neskôr ukázalo, problém bol len nafúknutou bublinou a iPhone 4 sa napriek tomu tešil obrovskému záujmu na celom svete. iPhone 4S tento problém úplne odstránil a žiaden zakázaný spôsob držania iPhonu už neexistuje.

Zdroj: CNN

Ešte skôr však vznikla iniciatíva na spoločnú žalobu voči Apple, ktorá obviňovala spoločnosť zo zatajenia závažného nedostatku predávaného produktu. Súd teraz skončil dohodou, podľa ktorej majú všetci americkí zákazníci Applu, ktorí si kúpili iPhone 4, nárok na 15 USD v hotovosti alebo puzdro bumper zadarmo. Podľa právnikov sa to týka viac ako 25 miliónov zákazníkov, podľa oficiálneho vyjadrenia Applu ide len o malé množstvo zákazníkov, ktorí majú problémy so signálom a nevyužili úvodnú ponuku bezplatných puzdier k iPhonu 4.

komentáre
  1. Ja by som podal zalobu na americanov ze su hlupy ze az to boli …. Ty sa budu sudit koli kazdej piiiiip ….ja mam iphone 4 aj 4S ani jeden nemal nikdy problem so signalom !! Ale zato som mal ine telefony ktore tento problem mali a nevravelo sa o nich tolko ako o iphone :)))

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.