iTunes filmy v iCloud získate aj zakúpením Blu-ray alebo DVD filmov

Jednou z noviniek predstavených popri novom iPade je pridanie filmov do online služby iCloud. Filmy zakúpené v iTunes Store tak máte okamžite k dispozícii z akéhokoľvek iOS zariadenia či počítača, nie je nutné ich sťahovať, môžete ich priamo streamovať. Prekvapením však je, že služba ponúka aj akúsi alternatívu iTunes Match pre hudbu, avšak zadarmo. Filmy na Blu-ray a DVD nosičoch, ktoré obsahujú aj digitálnu iTunes kópiu, totiž automaticky získate aj v iCloud.

V praxi to znamená, že ak máte film s digitálnou kópiou, ktorá je dostupná v iTunes Store, po jej spustení na Macu sa vám daný film automaticky uloží v iCloude. V iTunes Store ho budete vidieť ako zakúpený a s ikonkou iCloudu, takže si ho môžete jednoducho pozrieť na akomkoľvek kompatibilnom zariadení, stačia vaše prihlasovacie údaje na iCloud.

iTunes Match je obdobnou službou pre hudbu, ktorá automaticky synchronizuje vašu hudobnú knižnicu s piesňami dostupnými v iTunes Store. Tie, ktoré spáruje, tak máte automaticky dostupné na všetkých zariadeniach. Za iTunes Match je ale nutné platiť, párovanie filmov je zatiaľ k dispozícii zadarmo.

komentárov
  1. Chcel by som sa spytat ze ak si zakupim iTunes Match tak sa mi v podstate zlegalizuje veskera hudba. Ale co sa stane to roku? Uz tie pesnicky nebudem mat akoby zakupene ? alebo to zostane tak ako keby to zaplatim ?

    0
    0
  2. ako ale zistim, ci toto splnam: “ak máte film s digitálnou kópiou, ktorá je dostupná v iTunes Store” ???

    Mam doma cez 400 original dvd, ale vsetky su v cz, sk, titulky a podobne. Mam to teraz doradu skusat?? :) Ako zistim, ze moje dvd (niekolko rokov stare napr) prisposobene na europsky trh bude zodpovedat tomu na itunese?

    0
    0
  3. ľudia, vy očividne neviete čo to je Digital Copy a na čo to je…pokukajte gúgl.
    osobne som sa s tým prvý krát stretol pri Harry Potter a Dary smrti part 1 a tiež som nechápal…

    0
    0
  4. Libor, hudba stiahnutá cez iTunes Match je síce originálnej kvality, ale nemá status „Purchased“. Ak nevlastníš skladby, ktoré si pôvodne spároval s iTunes, si naďalej pirátom. ;-) Ak si po roku službu neobnovíš, ostanú ti stiahnuté skladby na disku (bez DRM), ale už k nim nebudeš mať online prístup.
    Tom, digitálna kópia sa spravidla nachádza na osobitnom DVD-čku.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť