iPhone 5 – tenší, s väčšou obrazovkou a sklenenou zadnou stranou?

Väčšina pozornosti je momentálne venovaná iPadu 3, ktorý by nám mal Apple predstaviť už zajtra, avšak nesmieme zabúdať ani na iPhone 5. Koncom minulého roku síce Apple mnohých sklamalo predstavením iPhonu 4S namiesto iPhonu 5, no v praxi to neznamená nič viac ako to, že iPhone 5 s väčšími zmenami príde až tento rok a po ňom bude s najväčšou pravdepodobnosťou nasledovať opäť „len“ vylepšený iPhone 5S.

Vedenie Applu však zrejme malo celkom jasno v predstave o iPhone 5 už pred predstavením iPhonu 4S. Práve preto uniklo pomerne dosť informácií o iPhone 5, ktorý napokon nevyšiel. Hovorilo sa najmä o zmene dizajnu a návratu k hliníkovej zadnej strane, akú mal napríklad prvý iPhone a akú má iPad. Podľa iLounge to však nemusí byť isté a Apple aj naďalej testuje aj sklenenú zadnú stranu pre iPhone 5. Ten by potom bol podobný iPhonu 4/4S, avšak bol by tenší vďaka pevnejšiemu a tenšiemu sklu a menším interným komponentom, pričom zmenšený by mal byť aj klasický Dock konektor. Väčší displej je „možný“, avšak jeho použitie v iPhone 5 nie je isté.

komentárov
  1. nedáva žiaden zmysel aby to bol iPhone 5. iPhone 4 je iphone4 pretože je to štvrtý iphone v poradí a tohto ročný iPhone bude 6 v poradí čiže by to malo byť iPhone6 alebo Iphone LTE :D alebo niečo také :D ale iphone5 naozaj nedáva zmysel. Cyklus applu je dosť zle naplánovaný. Nová generácia telefónov prichádza vždy na jar a apple vydáva iphone v zime tým pádom je iphone prakticky stále zaostalý čo sa papierových parametrov týka …

    čo čakám ja od iphonu 6 ? rýchlejší proceor, väčšiu baterku, NFC, väčší display, stále lepší foťák a nový design ;)

    kde vidím väčšie možnosti na úpravu je práva iOS

    0
    0
  2. No neviem ci oznacenie dalsieho modelu bude “5” kedze toto oznacenie bolo aktualne minuly rok pred predstavenim 4S. Teraz to uz je 6-ty model v poradi. Cize by som tipoval ine oznacenie. Napr. iPhone 6.

    0
    0
  3. no myslim si že iphone 5 sa to rozhodne nebude volat pretoze iphone 4 bol 4. iphone, 4s 5. iphone, takze je jasne ze bude 6 iphone, bud iphone 6 co nepredpokladam skor sa priklanam ku iphone 4G nakolko to uz v usa testovali a maju 4G siete, myslim si ze novy iphone bude mat gorila glass 2 spredu aj zozadu, ale bok telefonu urcite zmenia, zaujimave by bolo vidiet celoskleneny mobil + 12 Mpx + full HD video, HD displej, tiez by nebolo zle 3D nie to klasicke ale to co apple testuje – podobne je 3D v hre Poker with Bob na ios

    0
    0
  4. Na jenu stranu si rikam, ze alespon 4″ display by byl skvely. Co si budeme povidat, vetsi display, vic se na nej vejde, pri psani nalezato nam klavesnice momentalne zabere vetsinu plochy a necha jen radek-dva na psany text. Nahled nic moc. Na druhou stranu, ovsem, vetsi display jednoznacne ztizi ovladani jednou rukou. Ne kazdy ma hnaty jako medved a dosahne palcem do kazdeho rohu obrazovky. Ja mam pomerne velke ruce, ale i tak citim, ze kdyz se snazim dosahnout palcem do rohu, uchop telefonu uz neni uplne pevny a jisty. Se 4″ displayem by to bylo uz vylozene o hubu. Takze ano, vetsi display chci, ale ne kazdeho potesi.

    0
    0
  5. Keďže iPhone bol vždy aj o dizajne, páčilo by sa mi keby je zadná strana telefónu z jedného kusu skla…naozaj nerozbitného. Aj keď všetko sa dá rozbiť a pokazť, ale nato sú rozne ochranné doplnky. Tak ako 3g/s ale tenšie a hranatejšie, niečo medzi 3g/s a 4/s. Hliník nemá priaznivé účinky na signál…
    Uhlopriečku by som nemenil a ani polohu a velkosť konektorov a tlačidiel. Možno home button na kapacitný, dvôvod – opotrebovanie mechanického.

    0
    0
  6. Ja neviem či by bolo dobré zväčšiť display. Podľa mňa je súčasný rozmer displaya plne postačujúci a praktický.

    0
    0
  7. no od noveho iPhonu cakam ze bude mat 4″ kedze 3.5″ mi uz prijde mala a to hlavne pri hrach… cakam ze bude tensi, vykonejsi, mensie upravy dizajnu a pevne verim ze nechaju mechanicky HB lebo kapacitne tlacidla mi velmi nevyhovuju..

    0
    0
  8. prečo by sa mal volať iphone6 keď bol iphone 3, po nom bol 3S tak ďalší by mal byť podla vašej logiky iphone5 ale vyšla 4 a teraz 4s takže by bolo logickejšie keby vyšla 5 a nie 6.

    0
    0
  9. No ja cakam skor trosku radikalnejsiu zmenu v iOS, ved to este stale vyzera a funguje rovnako ako v roku 2007. Nejaky dashboard na widgety, lock screen je defacto nevyuzity, k ipodu sa dostat je dost zlozite (co tak potiahnut 4ma prstami cez obrazovku ?) a notifikacie by mohli obsahovat aj nejake tlacitka ci prepinace, nielen zoznam notifikacii.

    0
    0
  10. Nevidim dovod, preco by nemal niest oznacenie “5”. A nevidim tiez dovod na zvacsovanie displeja, 3,5 palca je uplne idealny pre beznu ruku – tak argumentoval aj Jobs. Clovek pohodlne dociahne do kazdeho rohu obrazovky. iphone som si kupil aj kvoli jeho rozmerom, ziadne obrovske lopaty vo vacku nosit nemienim. A ten – dufam docasny – trend velkych obrazoviek na ostatnych telefonoch mi pride uplne zvrateny.

    0
    0
  11. Suhlasim ze ak nebude nasledovat uplne novy nazov tak to bude iPhone 5.. a ten displej.. budiz.. nech ostane 3,5″ ale uvital by som znizenie vrchnej a spodnej casti aby displej viac dominoval prednej casti..

    moj nazor je ze podla toho ako bude vyzerat iPad 3 si mozeme blizsie predstavit akym smerom sa bude uberat dalsi iPhone.. som zvedavy… :)

    0
    0
  12. Naozaj veľmi konštruktívna debata: “nebude sa volať iPhone 5… bude sa volať iPhone 6… môže sa volať iPhone 5… nemôže sa volať iPhone 5…”

    0
    0
  13. bude iPhone 5…ved pri iPhone 3G a 3GS sme sa stretli s tým istým a rozdiel medzi 4 a 4S neni( rozdieliba vnútro)…a predsa ide o generáciu a 4 a 4S je iba ina verzia iPhone 4…iPhone 3 generácie,4 gen. 5 gen. atď…
    relevantne mozno mozme cakat NEW iPhone predsa podla vzoru iPad…ale iPhone 6 urcite nie…
    moj nazor…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť