Hodnota akcií Apple dosiahla nové maximum – 500 USD

Akcionári vlastniaci akcie Applu majú ďalší dôvod na radosť. Napriek mnohým skeptikom hodnota akcií Applu aj naďalej stúpa a podarilo sa jej prelomiť magickú hranicu 500 USD za akciu. Cena tak za menej ako tri týždne stúpla o neuveriteľných 75 USD, čo je reakciou na oznámenie výborných finančných výsledkov za prvý fiškálny štvrťrok 2012 (posledný kalendárny štvrťrok 2011).

Dokedy bude Apple rásť? Zdroj: Yahoo Finance

Apple je tak minimálne z hľadiska trhovej kapitalizácie najhodnotnejšou firmou na svete. Hodnotou takmer 470 miliárd USD získal veľký náskok aj nad ropným gigantom Exxon Mobil. Aký cieľ môže ešte firma s logom odhryznutého jablka prekonať? Ostáva už zrejme len stať sa najhodnotnejšou verejne obchodovanou firmou všetkých čias. Napríklad Microsoft mal v čase dot-com boomu v septembri 2000 hodnotu až 642 miliárd, pričom súčasná hodnota je „len“ 256 miliárd. Hodnota Applu je väčšia ako hodnota jeho dvoch veľkých rivalov spolu – Googlu (199 miliárd) a Microsoftu (256 miliárd).

Dokedy bude ešte Apple rásť? O svoje postrehy a názory sa môžete s ostatnými podeliť v diskusii pod článkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.