Hackerom sa podarilo prelomiť ochranu proti kopírovaniu digitálnych kníh z iBookstore

Hackerom sa vôbec po prvý raz podarilo prelomiť ochranu digitálnych práv (DRM) proti kopírovaniu kníh z iBookstore. Prostredníctvom aplikácie Requiem údajne bude možné odstániť nielen DRM ochranu z hudby a filmov predávaných cez iTunes Store, ale aj z kníh predávaných cez iBookstore. Tak ako doposiaľ, aj teraz Apple zrejme zareaguje vydaním aktualizácie, ktorá tento nedostatok ochrany opraví.

Aj keď sa na prvý pohľad jedná len o snahu o nelegálne širenie kníh, opak je pravdou. Knihy zakúpené v iBookstore si totiž môžete v súčasnosti prečítať len na iPhone alebo iPade cez aplikáciu iBooks. Vďaka odstráneniu ochrany by ste si však mohli svoje knihy prečítať aj na konkurenčných tabletoch, Kindle či Macu/PC s príslušnou aplikáciou. Apple by mohlo túto situáciu vyriešiť odstránením DRM ochrany z kníh alebo aspoň vydaním aplikácie iBooks aj pre Mac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.