Dva dni pred začatím predaja iPhonu 5 slovenskí operátori mlčia

Nový iPhone 5, ktorý Apple predstavil prednedávnom v San Franciscu, sa na Slovensku začne predávať už pozajtra, v piatok 28. septembra. Slovenskí operátori však boli skúpi na slovo ešte aj dnes. MacBlogu na jeho otázky odpovedali iba to, že telefón naozaj uvedú do ponuky. Ceny, dostupnosť rôznych modelov a ďalšie detaily neprezradili.

iPhone 5 začnú v piatok predávať iba dvaja operátori – Orange a Telekom. Menšie O2 ho zaradí do ponuky do jedného mesiaca. MacBlogu to potvrdila hovorkyňa O2, Martina Jamrichová. Aj s predajom predošlých generácii iPhonu začal tento operátor až neskôr ako konkurencia.

## Mlčali aj v minulosti

Pri uvedení predchádzajúcej generácie, iPhonu 4S, držali operátori tiež všetky informácie pod zámkou až do poslednej chvíle. Ceny nedotovaných a akciových telefónov zverejnili cez médiá až deň pred začiatkom predaja. Orange vtedy predával nedotovaný 16 GB telefón za 690 eur, Telekom za 609. O niekoľko dní neskôr cenu zdvihol na 749 eur.

Je pravdepodobné, že v podobnej cenovej hladine sa bude nachádzať aj nový iPhone 5. Pri kúpe telefónu s viazanosťou na paušál (akciovom predaji) je cena výrazne nižšia. Podľa paušálu sa pohybuje v stovkách alebo desiatkach eur.

Okrem cien je otázna aj dostupnosť jednotlivých modelov (16 GB, 32 GB a 64 GB) a farieb. Pri predchádzajúcich generáciách sa niektoré kombinácie kúpiť nedali. Orange napríklad nemal v ponuke 64 GB iPhone, Telekom telefón s polovičnou kapacitou.

Foto: Apple/koláž

komentárov
  1. uz skor som na blogu cital, ze apple planuje zaciatkom oktobra spustit svoj store aj na slovensku… zaujimalo by ma teda ci sa bude dat kupit dotovany iPhone 5 aj cez spominany apple store. pravdepodobne by sice cena bola aj tak rovnaka ci?

    0
    0
  2. Ak nieje apple store SK iba hlupy vymysel tak cena bude najnizsia prave tam. U operatorov bude o nieco vyssia ako je to teda vsade na svete.

    0
    0
  3. Ak cakate ze Apple posle na Slovensko niekolko tisíc kusov novych ajfonov tak zabudnite. Bude to maximalne do 500 ks pre cele Slovensko a vsetkych operatorov…

    0
    0
  4. Tak podla môjho neodborného názoru výdu u nás len 2 modely 16 a 64 GB bo že vraj 32 sa moc nepredáva …..
    Ja som rozhodnutý pre nedotovaný telefón a zrejme bude kupovaný u našich bratou keďže 4s bolo asi o 20% lacnejšie ako u Nás …..

    0
    0
  5. Apple store nikdy nepredava za cenu nizsiu ako je oficialna. Takisto v store neexistuje vypredaj starsich modelov. Maximalne daju iTunes gift kartu zadarmo ale cenu NIKDY nedava nizsiu. Taka je politika Apple. Som v UK a tu som za poslednych 7 rokov nenazil vypredaj od Applu. Dufam chalani ze vam SK operatori ponuknu aspon dobre dostupne pausali k iP5, lebo co som bol naposledy na SK tak aj ked zarabam v librach tak za take palky ako tam pytaju za iPhone by som nedal ani penny. Je to cira nenazratost operatorov.

    0
    0
  6. Bude cca rovnaka ako v ostatnych statoch EU(+/-).

    Otazne skor je, kde si to videl a ci naozaj svoj eshop spustia, aj ked by bolo uz nacase.

    0
    0
  7. No ja zijem v UK a tu su tie ceny na inej..uplne inej urovni…napr. u operatora ,,3,, stal ip 4s (neviem ako to je s 5 tkou) 33 na mesiac s neobmedzenym internetom,1000 volnych min.5000 text mess.plus 29 upfront cost za iphone…az ked som zbadal tu cenu tuna som si vsimol ako pekoe slovensky operatori vedia v…bat s ludmi bez toho aby si to oni vsimli :/

    0
    0
  8. Cakaju, pretoze sa chcu vyhnut faux pas ake sa podarilo minuly rok telekomu, ktory nahodil cenu na 609 eur a orange si trufol dat takmer o stovku viac…tak bolo treba upravovat :)..nasi operatori sa nedaju nazvat inak ako zmrdi a to este velmi pekne im hovorim.

    0
    0
  9. no ak “upfront cost” znamena doplatok za telefon… tak nasi operatori su len a len vy..bani zmrdi. inak sa to ani neda povedat.

    0
    0
  10. Kupim uz len nedotovany … operatorovi som kazdy iPhone prepalati v sucte o 1500 eur. Ak bude iPhone5 mat u APR cenu 900 eur tak je to dobra cena :-)

    0
    0
  11. Taakze :) apple store ci uz online alebo kamenny tu u nas tak skoro nebude…je u nas pomerne dost APR predajni co na pocet obyvatelstva a kupnu silu Slovakov zatial asi staci.
    Navyse zajtra v eurovei (ako ste mohli vidiet aj tu na macblogu) m:zone otvara najvacsi APR Store v strednej europe, len zial zatial nikto nevie ci sa tam budeme moct kuknut aj na nove 5tky :)
    Co sa tyka operatorov nemam slov..nikto nic nevie, alebo sa tvari ze nevie, telekom aspon hodil nejake zakladne info na stranku, kdezto orange sa tvari ze nic a len sa ohanaju piatkom 28., to ze ale na poslednu chvilu ceny zase prestrelia je mi jasne uz teraz .. od par zdrojov viem ze zajtra by skutocne malo prist par kusov minimalne k spominanym operatorom, ci to bude 10 alebo 100 na pobocku to uz nik netusi.
    Na druhu stranu u nasich susedov “zlati hosi z nagana” sa dnes o pol noci zacina predaj v t-mobile kde uz maju skladom niekolko ciernych 16gb verzii.
    U nas ocakavam ze ich bude tiez najviac, 32 a 64 neboli ani v pripade 4siek.
    Kedze som uz drzal cierny aj biely ufon 5 tesim sa nanho o to viac, fotky a videa na youtube su pekne ale skutocnost je ina, ovela lepsia, dokonca aj vyrobu nano simky mam uspesne za sebou, co je dobre kedze operatori zase nebudu mat ziadne :) (tak ako aj micro sim pre 4,4s)
    Nechajme sa teda prekvapit :P

    0
    0
  12. Podla mna to bude klasicky pripad distribucie applom. Par telefonov bude teraz, ale realne cisla budu po vianociach. Tak to bolo aj v pripade 4S.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.