Apple má licenciu na Google mapy platnú ešte rok – nie je teda príčinou prechodu na vlastné mapy

Špekulácie o tom, že Apple prešiel na svoje vlastné mapy kvôli vypršaniu licencie na mapy od Google, podľa všetkého nie sú pravdivé. Zmluva medzi týmito spoločnosťami má totiž platiť ešte rok, a tak Applu nič nebránilo v tom, používať aj naďalej Maps od Google. Vlastné mapy tak mohol predstaviť až v iOS 7. Motiváciou na zmenu však mohlo byť aj to, že Google Maps pre iOS zaostávali za verziou pre Android, kde už niekoľko rokov nechýba ani turn-by-turn navigácia (tú obsahujú aj Apple mapy). Google údajne od Apple požadoval aj integrovanie ďalších svojich služieb do mapovej aplikácie. Išlo napríklad o Google Latitude, čo je podobná služba ako Find My Friends, ktorá už v App Store svoju aplikáciu má. Google zrejme s týmto krokom Apple nepočítal, keďže ich samostatná aplikácia Maps pre iOS má ešte ďaleko do vydania.

komentárov
  1. Myslim si, ze skutocnou odpovedou je tento prieskum: “Opus Research: Mobile ads associated with maps or locations are estimated to account for about 25% of the roughly $2.5 billion spent on mobile ads in 2012”

    0
    0
  2. ako to, ze nepocital? Pri dnesnej urovni spionaze medzi spickovymi firmami? Ved o tom, ze Apple v novom iOS predstavi svoju verziu map uz par mesiacov pred vydanim cvirikala aj laicka verejnost…

    0
    0
  3. Myslim si ze ide o to aby mal apple rezervu pretoze nie kazdy prejse ihned na novsi system. Ja napr. neplanujem prejst na iOS 6 pokial skutocne neprestanu fungovat google mapy v iPhone.

    0
    0
  4. Majstrovským ťahom od Googlu by teraz bolo uvoľnenie Google Maps do App Store s pridaným Latitude a Places + Navigácia :). Mám iPad a tie mapy od Apple sú strašné. Na iOS 5 som sa však čudoval že v Google Maps nebola navigácia, Places ani Latitude ako to mám na Samsung Ace. iPad mám zhruba týždeň ale niečo extra som po update nepostrehol. Keby Google teraz uvoľní Mapy pre iOS tak ako som písal vyššie, bola by to pre Apple rana, ale aspoň by ich to nakoplo k doladeniu svojich máp :).

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť