Ďalšia žaloba Applu – tentokrát kvôli príliš čistému sklu

Aby súdnych sporov s Applom nebolo málo, vďaka 83 ročnej Evelyn Paswall pribudol ďalší. Tentokrát však nejde o patenty. Žena zažalovala Apple za nedbanlivosť, keďže kvôli prílišnej čistote a nedostatočnému označeniu narazila nosom do skla, keď sa snažila vstúpiť do predajne. Ide o Manhassett Apple Store, ktorý má od spodu po vrch sklenené steny podobne ako iné predajne. Na skle sú síce biele nálepky, ktoré majú podobným kolíziám zabrániť, no podľa právnika Evelyn nejde o dostatočné označenie. Ako odškodné za zdravotné náklady a trest za nedbanlivosť žiada až milión USD.

Biele pruhy nie sú podľa právnika Evelyn dostatočným značením. Zdroj: IFOAppleStore

komentárov
  1. 1mil dolarov ? chore .. fakt chore .. ked si niekto nie je schopny za cely zivot zarobit na svojej praci tak chce takto kradnut ? .. nemam to vo zvyku hovorit, ale nech sa niekam prepadne stara babizna ..

    0
    0
  2. …ak to teta Evelina vyhra, je treba cim skor kupit letenku do USA a drbnut sa tam v nejakom AppStore do vykladu, kym si Apple “nezadymi” skla na oredajniach… Amerika predsa funguje na sudnych presedensoch :)

    0
    0
  3. Treba ju vysmiať kravu starú hlúpu, čo nekuká kam šľape. Zlaté slovenské súdnictvo, že u nás niečo podobné skončí výsmechom.

    0
    0
  4. ty vole to musi byt ina krava :D to aj ja pojdem naburam tam do skla a budem ziadat milions USD aspon si zarobim :D

    0
    0
  5. Ale to je k smiechu … na slovensku by jej este aj vynadali ze nevie chodit a v US si bude este aj otvarat hubu ze velmi ciste sklo na ktorom su aj nalepky ked tato krava vysudi co i len dolar tak to na druhy den kupujem letenku a idem aj ja nieco podobne najst xD

    0
    0
  6. to je starenka akosi v dobrom stave že dokázala ísť/bežať tak rýchlo aby si dokázala zlomiť nos….
    a aj tak to dopadne tak že zaplatí iba tisíce na súdnych poplatkoch a prehrá to….v opačnom prípade aj vyhrá tak hneď sa rozbehnem a rozmlátim si hlavu o sklo na apple store na 5 avenue a budem si pýtať milióny hneď 2 :D :D :D :D

    0
    0
  7. Michal to napísal presne. A vlastne aj ostatní. Kam tá americká spoločnosť speje? Sú to hlupáci od Californie až po New York.

    0
    0
  8. Haha no ale aj mne sa uz stala taka vec, ze som to napalil do dveri :) som kukal na iphone cislo objednavky kuknem pred seba a celovka ;)

    0
    0
  9. Žalovaná protistrana (Apple) určite poukáže na pokročilý vek “poškodenej” čo priamo súvisí s prirodzeným zhoršením kvalít zraku a pravdepodobne nutnosti používania dioptrií. Ak ich v inkriminovaný okamih mala nasadené, tak aj tak je v Štátoch možné pri kvalitných právnikoch, ktorých si Apple samozrejme dovoliť môže, proces vyhrať. Ak nie, tak nie je o čom.
    Výhovorky s označením a vlastnou hlúposťou sú v tamtých končinách až notoricky známe. Pani mi je samozrejme ľúto, že sa na niečo takéto podujala. Určite je za tým aj právnicka firma, ktorá jej svoje služby a “poradenstvo” poskytuje tzv. “pro bono”. Na čo sa ale majú potom vyhovárať slepí ľudia ?
    Podľa môjho názoru jej to nedajú vyhrať už len z princípu a vyššie spomínaného zneužívania precedensu v budúcnosti.

    0
    0
  10. Ja by som jej (ak by som bol v apple) ten milion dal. Ale potom by som poslal niekoho z apple k nej domov, nech si tam rozbije nos on a pyta za to 2 :)

    0
    0
  11. V slobodnej krajine robia ludia slobodne rozhodnutia. Pani ma svoje dovody k zalobe, ktore nik z nas nepozna. A ano – complaint culture moze hrat tiez svoju rolu.
    Tolko vysmechu k Americanom od ludi z krajiny ako Slovensko mi pride smiesne. Akoby sa Apple produkty vyrabali niekde na Zahori…

    0
    0
  12. Z toho dôvodu majú v USA (ale aj v Kanade, Nemecku) obchody a firmy všade videokamery aby sa mohli na súde brániť voči takýmto všelijakým podvodníkom.

    0
    0
  13. co ja viem, volako mi to pasuje k Apple, ved aj on si dava patentovat kadejake veci podivne a prechadza mu to, ako napr. najnovsi vysledok superenia, kto dokaze lepsie obstrihat sim-kartu… ze uz aj na toto sa da dostat patent je podla mna este väcsia blbost ako si vymyslela tato starenka ;)

    0
    0
  14. dobre robi !!!! sud rozhodne ;) apple zdaleka nie je dokonaly a ked sa niekomu nepaci ze trieska rypakom do skla tak si to riesi po svojom .. apple ma aj tak dost narovasi… jeden milion pre nich nic nie je… tak funguje system ;)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.