Apple neuspel v odvolaní sa na rozhodnutie talianskeho súdu v súvislosti s poskytovanou zárukou

Koncom minulého roku sme vás informovali o rozhodnutí talianskeho súdu, ktorý rozhodol v prospech antimonopolného úradu a uvalil na Apple pokutu 900 000 EUR. Príčinou sú neférové predajné praktiky, keďže Apple namiesto povinnej dvojročnej záruky poskytoval k svojim výrobkom záruku len jeden rok ako v USA. Apple sa voči rozhodnutiu odvolal, avšak neúspešne. Ďalšie zasadanie súdu bude 9. mája, medzitým by Apple mal zaplatiť pôvodnú pokutu.

komentárov
  1. Európske zákony na “ochranu spotrebiteľoch” sú CHORÉ. Prečo by nemal mať spotrebiteľ právo rozhodnúť sa o dĺžke záruky tovaru, ktorý kúpi? Prečo mu to musí diktovať nejaký zákon? Predsa ak chcem dlhú záruku, priplatím si. Ak chcem naopak nízku cenu, súhlasím s kratšou zárukou.
    Spotrebiteľ predsa nie je idiot, aby toto nevedel zhodnotiť. Ak rovnaký tovar predávajú dvaja predajcovia s rôznou dĺžkou záruky, je na mne, čo uprednostním. Alebo ak bude na jednu značku poskytovaná záruka 1 rok a na druhú dva, mám možnosť si vybrať.

    Tieto choré zákony potom spôsobujú, že v praxi 1 EUR = 1 USD a my sa len čudujeme, prečo …

    0
    0
  2. Áno, a preto ľudia nedávajú peniaze do neziskoviek a pod. Ak má niekto problém s 2r. zárukou nech si kupuje produkty mimo EU.

    0
    0
  3. Karol – Proč bych měl kupovat mimo EU. Pokud vyvážím zboží, musím respektovat zákony dané země a především při vývozu do USA. Proč by zrovna Apple zákony EU neměl dodržovat ?

    0
    0
  4. @Pavel, to mal byt vtip… Na Sk sa naslo velmi vela ludi co dalo peniaze do nebankoviek a ziadaju od statu peniaze spat, za ich blbost. (moja chyba, som napisal neziskovky, ale samozrejme som myslel nebankovky). Ak by bola rocna zaruka, okamzite by sa to prejavilo na kvalite predavanych produktov v EU. Tak ako obchodnici pindali, ze zaruka na obuv nemoze byt 2r.

    0
    0
  5. Cakal som, ci sa najde tak oblbnuta ovca, co bude tu jednorocnu zaruku obhajovat… a svete cuduj sa, je tu. Neuveritelne.

    Dvojrocna zaruka je pre tvoje dobro a ma platit pre vsetok tovar rovnako, aby sa nenasli viaceri vydrbkovia, ako Apple, co sa snazia za kazdu cenu na ludoch co najviac zarobit a neriesit nejake pripadne problemy – rok je prilis kratka doba, hlavne v elektronike.

    0
    0
  6. @richard – mne sa to divne vobec nezda, v Rakusku poskytuje Apple tiez iba rok zaruku ;) a ako to je naozaj u nas by som si este radsej overil…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.