Apple vám ukáže ako vytvoriť svoju prvú aplikáciu pre App Store

Prvotný boom, kedy sa na jednoduchých aplikáciách pre iPhone a iPad dali zarobiť za krátky čas milióny, je už zrejme za nami. Napriek tomu existuje ešte stále mnoho neprebádaných oblastí, do ktorých majú šancu preniknúť aj relatívne neskúsení vývojári. S dobrým nápadom sa dokážu nové aplikácie dostať na vrchol rebríčkov sťahovanosti aj nezávislí vývojári. Ak k takým patríte, no potrebovali by ste pomocnú ruku vo vývoji aplikácie, Apple vám podáva pomocnú ruku.

Bezplatne totiž sprístupnilo užitočnú príručku pre začiatočníkov vo vývoji iOS aplikácií. Na jednom mieste tak nájdete sprievodcu nastaveniami, základnými nástrojmi, frameworkmi, dizajnovými pravidlami Apple a podobne. Príručka je zadarmo k dispozícii tu, no na vývoj a publikovanie aplikácií potrebujete vývojársky účet, ktorý je spoplatnený sumou 99 USD ročne.

komentárov
  1. Chcem sa opytat ci som pochopil spravne info z webu. Xcode si mozem zadarmo stiahnut z AppStoru, mozem si vyprodukovat aplikaciu a aj ju na macu otestovat – zatial zadarmo. Platenie 99 dolarov je potrebne na publikovanie uz hotovej applikacie na AppStore ? Daujem za odpovede

    0
    0
  2. keviin077: Pochopil si to správne. A ak by si sa chcel opytať, či si môžeš testovať app. aspoň na vlastnom telefone bez devel. účtu, tak odpoveď je – nie (jedine ak máš JB).

    0
    0
  3. xcode aj simulator je zadarmo. Takze skusat sa da zadarmo. Realne testovanie na iphone/ipade je potrebny provisioning a na to treba uz ucet za 99$

    0
    0
  4. chlapci, ja ako developer vam zodpoviem otazky

    1. xcode pod windows nieje, su ine programy ako corona sdk ale samotne xcode nie

    2. na hry je super free framework – cocos2d a fyziku box2d

    brano – hry alebo app – to je to iste :)

    0
    0
  5. Ahojte,

    prosim Vas viete mi niekto porsadit?
    Kupil som si knihu Objective-C 2.0 no to co tam pisu mi v xCode 5 nechce fungovat.
    Konkretne NSAutoreleasePoll ktory podporuje vraj cocoa ale Fundationtool kde ma kniha nuti pisat kod toto nepodporuje.

    Prosim hladam niekoho skuseneho.
    Dakujem
    Marek

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť