Apple pracuje na dvoch nových procesoroch – Apple A5X a A6

Jedno je isté. V iPade 3, ktorý Apple predstaví budúci týždeň, bude nový procesor a bude výrazne výkonnejší ako ten v iPade 2. Zatiaľ čo skôr sa hovorilo o štvorjadrovom procesore Apple A6, neskôr sa objavili obrázky, na ktorých je viditeľný procesor Apple A5X. Nebolo preto jasné, či sa Apple rozhodlo spomaliť vývoj procesorov a odložiť vyššie číslo až na každé dva roky, alebo ide len o nejaký „záložný plán“. Pripomeňme si, že iPad 1 mal procesor Apple A4, iPad 2 dvojjadrový Apple A5, a v iPade 3 sa preto očakával štvorjadrový procesor Apple A6.

Vývojári, ktorí už majú k dispozícii betaverziu iOS 5.1, objavili v zdrojovom kóde zmienku o oboch týchto procesoroch. Obidva procesory sa do zdrojových kódov dostali v rovnakom čase. Namiesto vysvetlenia, že ide o „záložný plán“, to vyzerá tak, že budúcu stredu Apple predstaví novinku s procesorom Apple A6 a Apple A5X. Dvoch iPadov s rozličným výkonom v rámci jednej generácie sa zrejme nedočkáme, a tak môže byť dvojjadrový procesor Apple A5X použitý v Apple TV, ktorá taktiež využíva iOS.

komentárov
  1. na mieste apple by som to spravil marketingovo ipad 2 zlacnit na 350 S, ipad 3 s procesorom A5X predavat za 450 dolarov, a ipad 3 s procesorom A6 za 550 dolarov, tak si kazdy pride na svoje

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.