Americký T-Mobile stráca zákazníkov, na vine je zrejme iPhone

Americký mobilný operátor T-Mobile včera oznámil svoje finančné výsledky za štvrtý kvartál roku 2011. Na verejnosť sa tak dostali informácie o čistej strate viac ako 800 000 paušálových zákazníkov za toto obdobie. Na to, aby sme našli príčiny tohto poklesu, nemusíme ísť ďaleko. Aj samotný T-Mobile to vo finančnej správe viackrát spomenul – zvýšený počet rušenia zmlúv súvisel so spustením predaja iPhonu 4S. Problém je v tom, že T-Mobile je jediným zo štyroch hlavných amerických mobilných operátorov, ktorý ho ešte nemá vo svojej ponuke.

Zákazníci T-Mobilu tak mali na výber – buď si kúpia iPhone 4S v plnej cene od Apple a ostanú verní T-Mobilu, alebo od neho odídu a získajú iPhone 4S s viazanosťou za nižšiu cenu. Kvôli potenciálnej akvizícii T-Mobilu spoločnosťou AT&T, ktorá sa nakoniec neuskutočnila, zaostal T-Mobile aj v zlepšovaní svojej dátovej siete. Podobná situácia je aj na Slovensku. O2 je jediným z hlavných troch mobilných operátorov u nás a rovnako ako T-Mobile USA, nemá vo svojej ponuke iPhone. Dopad však zrejme nebude tak veľký, keďže aj s paušálom sú ceny za iPhone pre mnohých vysoké, a tak radšej siahnu po lacnejších konkurenčných smarfónoch.

komentárov
  1. Na Slovensku si ľudia radšej kúpia nedotovaný iPhone a idú k O2 pretože tam nemajú účet nikdy viac ako 30€. Ja mám predplatený net volám smskujem takmer vkuse a môj najväčší účet bol 22 €. Telekom a Orange sú zlodeji a odr******

    0
    0
  2. No jasne Miško. A to si aj užiješ v O2 ten internet. Keby som mal používať tu ich 3G rýchlosť, tak sa asi obesím :) orange 6 Mbs download a 1,4 Mbs upload. To je rozdiel, nie ako v O2. 1 Mbs/512 Kbs :))) a volam za 9 centov, internet platim 15 € za 5000 MB potom klesa rychlost (tiež neobmedzené) a o pokrytí ani nehovorím :)))

    0
    0
  3. @Paco
    Pocuj ten internet oktorom si tu hovoril…. Mam teiz pausal v orange da sa za tu sumu 15€ predplatit ten ent na hociaky pausa? a kazdy mesiac platis tych 15€?

    0
    0
  4. … a ja mam T-Mobile, volania za 6 centov/min vsade a kedykolvek sekundova tarif, internet v cene pausalu 20eur v ktorom mam este 80 volnych min. Ked mam iPhone, smsky takmer nepotrebujem max 5-7/mesiac. A iPhone 4S ma vysiel na cca 300eur.

    0
    0
  5. :Paco
    No keď si tú úžasnú rýchlosť 3G v orange minieš za 111 minút príde vytriezvenie.
    Mňa moc nenapadá (okrem filmov v HD) čo by ma primelo k veľkým datovým tokom cez 3G. Aj tie filmy si radšej stiahnem cez stacionárne pripojenie.

    0
    0
  6. Paco,predstav si ze staci to,na maili,notofikacie,kecalkov,dokonca aj cez viber ide volat aj cez edge..na stahovanie a ostane veci mam predsa iMac,a do tych 15e co platis ty len za net tak mam uz aj s volanim dokopy..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť