Ako získať Mountain Lion zadarmo?

Nový OS X Mountain Lion bude už o niekoľko dní dostupný pre verejnosť. Získať ho bude možné cez Mac App Store za 15,99 EUR. Ak ste si však kúpili nový Mac po 11. júni 2012, tak ho budete môcť získať zadarmo vďaka OS X Up-to-Date programu. Uplatniť tento nárok budete môcť na stránke apple.com/osx/up­todate do 30 dní od začiatku predaja OS X 10.8. Ponuka platí len pre kusy zakúpené v kamenných a internetových obchodoch Apple, u Apple Premium Reseller alebo Apple Authorised Reseller predajcov.

Po zadaní potrebných údajov obdržíte dva e-maily od Apple. V prvom bude heslo, ktoré použijete k odomkutiu PDF súboru z druhej správy. Ten bude obsahovať kód, ktorý umožní voľné stiahnutie kópie OS X Mountain Lion z Mac App Store.

Lion bude pravdepodobne vypustený už zajtra, 25. júla 2012. Napovedajú tomu predĺžené pracovné doby v Apple obchodoch, ktoré na tento deň pripadajú. Ak sa zajtrajšok nepotvrdí, tak OS X 10.8 bude takmer určite dostupný do konca júla, čo je budúci utorok. Už od WWDC 2012 totiž Apple sľubuje júlovú dostupnosť nového systému.

Portál MacRumors včera upozornil, že web OS X Mountain Lion Up-tp-Date programu bol nachvíľu online už s možnosťou zadávať údaje pre získanie “redeem” kódu. Vzápätí bol naspäť nahradený informačnou stránkou, ako bude možné získať 10.8 zadarmo.

Ako zistiť sériové číslo Macu

Sériové číslo každého Macu je napísané na jeho krabici. Je tiež dostupné v systéme OS X, kliknutím na Apple menu → About This Mac a ďalšími dvoma klikmi na šedý text pod logom Apple a nápisom „OS X“.

Sériové číslo sa dá tiež zistiť pomocou príkazového riadku (aplikácie Terminal), zadaním jedného z nasledovných príkazov.

system_profiler SPHardwareDataType | awk '/Serial Number/{print $4}'
ioreg -l | awk -F'"' '/IOPlatformSerialNumber/{print $4}'
komentárov
  1. Chcem sa spytat, ked som presiel zo Snow Leoparda na Mac OS Lion tento tyzden, tak v pripade ze zajtra vide novy OS X, budem si musiet znova zaplatit za upgrade? Pytam sa preto lebo keby som neurobil tuto hlupost, tak by som na Mountain Lion presiel rovno zo Snowa.

    0
    0
  2. MacUser citaj, MAC zariadenia zakupene po 11.6 maju moznost stiahnut zadarmo, nic viac nic menej…kazdopadne uz sa neviem dockat kedy to releasnu

    0
    0
  3. Spravil si síce blbosť, ale upgradovaný Lion na najnovšiu verziu bude trochu stabilnejší ako čerstvý Mountain Lion, tak ak počkáš ešte nejaké tri mesiace, kým sa chybyčky v 10.8 napravia, tak sa môžeš tešiť zo svojho Lionu ešte nejaký čas…

    0
    0
  4. Podla mna keby napisal na apple support, tak by mu umoznili upgrade zadarmo. Mal som viac krat rozne otazky, problemy a vzdy mi to vyriesili, aj ked by sa to “nemalo”. Urcite vyskusaj :)

    0
    0
  5. Hm – jak dlouho takhle člověk čeká, než mu dojde email s postupem?
    Koupil jsem MBP před týdnem, takže časově jsem v limitu. Vyplnil jsem formulář odkazovaného up-to-date programu a … nic.
    Poněkud mne znervózňuje bod:

    “This offer is good only in the United States (50 states and the District of Columbia) and Canada, and valid only in accordance with the terms set forth in this document”

    … v Terms and Conditions.

    0
    0
  6. Som na tom podobne ako dvaja pisatelia nado mnou. Koľko čakali šťastlivci, ktorým už e-maily prišli?

    0
    0
  7. prave som volal apple support a povedali mi, ze na vybavenie tej ziadosti maju 72 hodin, ale okrem vikendu, takze ti co este nemaju kod by ho mali dostat v pondelok

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť