Zamestnanci Applu sa zúčastnili projektu “It Gets Better” s cieľom podporiť toleranciu mladých homosexuálov, lezbičiek a transexuálov

„It Gets Better“ je názov projektu pre pomoc a podporu pre mladých homosexuálov, ktorí sú v bežnom živote často vystavení šikanovaniu a odsudzovaniu. Cieľom je ukázať, že so stúpajúcim vekom sa situácia zlepší. Do projektu sa zapojilo množstvo ľudí z veľkých spoločností ako Adobe, Cisco, Facebook, Google, Microsoft, Yahoo a nechýbajú ani zamestnanci Applu. Aj keď sa vo videu nikde oficiálne logo ani popis spoločnosti neobjavuje, ide o zamestnancov Applu. Môžete vidieť napríklad aj Randyho Ubillosa, ktorý má na starosti video aplikácie a na pódiu predstavoval napríklad Final Cut Pro a iMovie. Gayovia, lezbičky a transexuáli sú v mladom veku často pod obrovským tlakom a dostávajú sa tak do hraničných situácií, kedy nemajú žiadnu podporu ani od najbližšieho okolia, a často uvažujú aj nad samovraždou. Aj zamestnanci Applu sa preto snažia šíriť posolstvo o akceptovaní ľudí bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu okrem iného preto, aby sa podobným tragédiám predišlo.

komentárov
  1. Nepaci sa mi toto selektovanie na inu sexualnu orientaciu a co deti z inych socialnych vrstiev, s okuliarmi, s recovou vadou, trpiace obezitou alebo naopak rychlym metabolizmom, prerasteny ludia, velmi nizky ludia…a to nehovorim o rasizme, nazorovych rozdieloch a postihnutiach, ktore su casto utlacane a sikanovane. Tiez casto koncia pokusmi o samovrazdu. Kazdy mame nejake problemy, ludia su svine na milion roznych odlisnosti, na ktore sa da utocit. Tieto homosexualne propagandy nemaju nic so vseobecnym hlasanim tolerancie a rovnosti. Zase je to namierene len jednym smerom a ked raz bude homosexualita “rovnocenna” tak aj tak budu hetero aj homo ludia sikanovat ine skupiny s inymi odlisnostami.
    Nie selekcia len menovanie prikladov je cesta, nie propaganda ako boj za lepsiu buducnost.

    0
    0
  2. Nie je to sice debata na toto forum, tak len kratko… Reagujes znacne prehnane. Mal by si byt rad, ze sa postupne odstranuje nespravodlivost a zvysuje tolerancia v spolocnosti. Ak tomu pomozu aj taketo videa, tak nech… Lepsie ako sa tvarit, ze ak inym skupinam ublizuju, tak mozu aj tejto. Ak ta to drazdi, tak take videa nepozeraj, pripadne neraguj. Mas slobodnu volnost volby to nerobit. Ziadna homo propaganda nie je, to su bludy. Na to, ze ich je v populacii 4-10 percent (rozne prieskumy) ich v spolocnosti pocut malo. Mas pocit, ze kazda 10-20 sprava v mediach je o homo? Taketo Slotu a jeho fanusikov pocut ovela viac.

    0
    0
  3. je skratka v USA “in”. Bez toho si uz ani nep.dnu… A najhorsie na to je, ze tento paskvil importuju aj ku nam :(

    0
    0
  4. mio velmi sa mi paci tvoj nazor..suhlasim s nim ale chyba mi tam jedna vec a to je to ze ludia nepoznaju pravy zmysel zivota a uz vobec to ze existuje vec kedy vobec nebudu niecim takym to trpiet a to vtedy ked spoznaju svoju pravu hodnotu v Bohu a tak preziju sebapriatie…
    a celkove ma mrzi ze spolocnosti ktore hybu svetom su za uplne chore veci ktore prinasa tato kruta doba!!!

    0
    0
  5. mio super nazor. Nieje to lahky zivot, ale tazke to maju skoro vsetci v zivote, mozno by bolo treba zvolit iny system podavania tychto informacii, lebo nasilne ludom tlacit nieco este nikdy dobre nedopadlo. Kto chce pochopit, uz davno pochopil, kto nie, tak ten nepochopi. A ja som toho nazoru, ze silacke heterosexualne nenavistne reci su vacsinou len prejavom silactva, a tito ludia realny problem s gaymi a lesbami nemaju.

    0
    0
  6. Ksan – suhlasim s tebou. a este “zasadne proti” – neviem ci som ta spravne pochopil ale vazne si napisal ze “ked ludia spoznaju svoju pravu hodnotu v Bohu tak nebudu to znasat tak zle?” a nie nahodou biblia pise ze homosexualita je hriech? ved oni za to nemozu, je to dane v genoch od narodenia.

    0
    0
  7. Souhlas se zásadně proti. Jak by to asi vypadalo kdyby se každý byl schopen soustředit na svůj příběh jako třeba Immaculée Ilibagiza ve své knize Odpustila jsem.

    0
    0
  8. Konkrétne, v Prvom liste Korinťanom, kapitola 6:
    “Nemýľte sa: ani smilníci ani modloslužobníci ani cudzoložníci ani chlipníci ani súložníci mužov, 10 ani zlodeji ani chamtivci ani opilci ani utŕhači ani lupiči nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.”

    0
    0
  9. Vlado: Nie kazde homosexualne spravanie je o genoch. Ak nevies, existuje tzv. bisexualita. Ide o klasicke vyvijajuce sa a meniace chute. To mas ako vernost, 10r si verny svojej zene a zrazu je z teba bigamista alebo polygamista. Niekto povie, ze polygamia je prirodzena, ano aj to, ze clovek vie zabit je prirodzene. Nie sme zvierata aby vsetko na co mame chut sme museli hned aj spravit. Na to mame hlavu a v nej mozog aby sme vedeli ovladat svoje pudy. Nie vzdy sa to da, niekedy to je extremne tazke…
    Moc tazka tema, mna len irituje ked sa nejaka sexualita, ktora je len v porovnani so spankom minoritna v nasom zivote riesi ako velky svetovy problem. Keby toto bol nas najvacsi problem, tak chcem byt homosexual s tymto problemom :)

    0
    0
  10. nie vlado ..tym som to nemyslel myslel som tym to ze ludia sa tak sa vyliecia..ale dnes je velmi malo ludi takto chorych .. a ked Boh dokaze vyliecit rakovinu a dokaze spravit cokolvek tak dokaze aj toto…
    ale u inych ludoch je problem iny a to suvisi prave z ich hodnotou s tym ako boli vychovany ake si nesu zranenia (od rodicov spoluziakov… atd)

    0
    0
  11. Nechapem co kazdy riesi sexualnu orientaciu. Najlepsie by bolo keby sa na to ludia vykaslali a brali nas takych aky sme a neposudzovali. Skatulkovanie neznasam vsetci sme len ludia a ko.ot moze byt jak heterosexual tak homosexual a naopak. Bohuzial to tak neni tak musime sa tlacit do spolocnosti aby nas prijala a bohuzial je to niekedy vtierave. Keby sa to neriesilo a akceptovalo nemuseli by sme sa tolko ukazovat v reklamach s tym ako nas spolocnost neuznava.
    V cirkev neverim preco by som mal potlacat to co som ak ma to dostane do pekla podla vasho nazoru tak ho uvitam viac nez nebo kde su vsetci dokonali a heteraci. Unudil by som sa tam….k smrti uz asi nie :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.