Záhadný port iPadu 2 je nakoniec mikrofón

Po predstavení iPadu 2 sa opäť raz potvrdilo, že čínski výrobcovia obalov sa vedia akýmsi záhadným spôsobom dostať k informáciám o pripravovaných produktov skôr ako zbytok sveta. Pravdepodobne to súvisí s tým, že aj samotné iPady sa vyrábajú v Číne, a preto sa aj puzdra na iPad 2 ukázali byť skutočnými.

Záhadný port iPadu 2

Puzdra odhalili, že iPad 2 bude mať dve kamery, a aj keď niektoré obsahovali výrez vhodný napríklad na SD karty, čítačka sa v iPade nakoniec nenachádza. Zároveň však mali tieto puzdra výrez aj na vrchnej strane zariadenia, o ktorom sa špekulovalo, že bude slúžiť pre nový port. Keďže Apple pred pár dňami predstavil aj nové MacBooky Pro, ktoré prinášajú Thunderbolt, väčšina očakávala, že práve ten sa bude na vrchu iPadu 2 nachádzať.

Záhadný port iPadu 2

Ako sa však ukázalo, žiaden nový port, či už USB, Thunderbolt alebo čítačka SD kariet, sa na iPade 2 nenachádza. Pribudla síce možnosť pripojiť ho na externé zobrazovacie zariadenia cez HDMI (s podporou Full HD 1080p), no k tomu potrebujete špeciálny adaptér. Výrez na vrchnej strane slúži jednoducho na mikrofón, ktorý sa na prvej generácii nachádzal bližšie k výstupu na slúchadlá, no teraz je presne v strede vrchnej strany iPadu 2.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.