Windows Phone bude mať v roku 2015 na trhu smartfónov väčší podiel ako iOS, aspoň podľa najnovších predpovedí

IDC zverejnilo prognózy vývoja podielu jednotlivých mobilných operačných systémov pre smartfóny v nasledujúcich rokoch. Obdobie od roku 2011 do 2015 by malo byť obdobím najväčšieho rastu najmä pre Windows Phone 7. Ten by mal mať v roku 2015 až 20,9 % podiel na trhu, čím by predbehol iOS s 15,3 %. iOS je podľa tejto správy v súčasnosti tretím najrozšírenejším mobilným operačným systémom (15,7 %). Prvé miesto patrí Androidu (39,5 %), druhé obsadzuje Symbian (20,9 %) a tesne za iOS je na štvrtom mieste BlackBerry so 14,9 %. Windows Phone 7 má zatiaľ len 5,5 %.

Prognózy vývoja na trhu mobilných operačných systémov O štyri roky neskôr by ale mala byť situácia iná. Na prvom mieste bude podľa správy aj naďalej Android (45,4 %), no druhé miesto patrí Windows Phone 7 (20,9 %). Úplný pád by mal zaznamenať Symbian, ktorého podiel by klesol na 0,2 %. Na treťom mieste by bolo iOS od Apple (15,3 %), na štvrtom bezpečne BlackBerry (13,7 %).

Samozrejme, ide len o hrubé odhady, ktoré sa nakoniec vôbec nemusia naplniť. Žiadna overená metóda predpovedania budúcnosti totiž zatiaľ neexistuje. Ktorý mobilný operačný systém bude v roku 2015 najpouží­vanejší podľa vás? O svoje názory sa s ostatnými môžete podeliť v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Androidu to urcite pojde, ludia maju radi volnost aj za cenu nebezpecenstva skodliveho softwaru. Spojenectvo Microsoftu s Nokiou zrejme prinesie ovocie, aj ked 21 % do 2015 je odvazne. V neprospech Microsoftu hovori zla skusenost pouzivatelov s Win Mobile. Blackberry je bussiness standard, ktory si svojich 15 % vzdy najde. A iOS ? Apple je velmi tazko predvidatelny – pri naraste segmentu tabletov a rozumnym uvolnovanim funkcii v iOS bude podla mna narastat podiel o cca 2% rocne.

    0
    0
  2. Keby Apple napchal iOS do každého druhého smartfónu čo uzrie svetlo sveta, tiež by na tom bol rovnako :D .. a čo sa týka Win 7, podľa mňa to je blud. Buď ostane tam kde je ak prinajhoršom neklesne ešte o pár čísel nižšie.

    0
    0
  3. to by mozno platilo pri linearnej predpovedi. Ak by sa nic nezmenilo a vsetko by islo tak ako doteraz v linearnych kolajach.
    Ale historia nas uci, ze sa ide dopredu skokovo nie evolucne. Takze je mizerna sanca, ze sa ich predpoved naplni

    0
    0
  4. Tak toto určite nebude.

    Apropo, máť Win v telefóne by bol pekný sh*t. Idem telefonovať, dostanem modrú obrazovku a už som dotelefonoval :D

    0
    0
  5. Poněkud všichni zapomínají na vynikající WebOS a to je opravdová štika v rybníku a ta si také získá kus koláče a myslím, že významně zamíchá tady těmi žebříčky.

    0
    0
  6. no to asi jak predpovedali ze linux bude mat v roku 2010 20% -ny podiel na trhu… No… asi rovnaka predpoved je toto :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.