Japonské zemetrasenia zrejme ohrozia zásobovanie batérií pre iOS zariadenia

Nakoľko fabriky japonského producenta chemikálií dôležitých pre výrobu batérií používaných v iOS zariadeniach museli byť po zemetraseniach v Japonsku zatvorené, Apple sa bude musieť vysporiadať s ich obmedzeným zásobovaním. Aj keď fabrika samotná významne poškodená nebola, okolité prístavy sú na tom horšie, čo znemožňuje vyvážanie. V správe sú síce spomínané batérie pre iPod, obmedzené zásobovanie by ale pravdepodobne zasiahlo aj ostatné iOS produkty, iPhone a iPad, ktorých batérie sú veľmi podobné. Okrem jasného ľudského rozmeru katastrofy v Japonsku mali tieto udalosti veľmi negatívny vplyv aj na japonskú ekonomiku, čo sa môže v menšej miere preniesť aj na zahraničné firmy ako napríklad Apple. Firma zodpovedná za výrobu spomínaných chemikálií sa samozrejme snaží presunúť ich výrobu inde, avšak to ešte zaberie istý čas.

komentáre
  1. Keby japonci neboli taky nacionalisti, tak uz mohli mat u nas polovicu zavodov!. Problem japoncov je, ze ak uz nieco postavia mimo JP tak to uz musi byt k.. dovod. Vsak aj SONY v Nitre uz je Foxconn… no teraz sa im to zmyslanie vypomstilo.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.