WiFi synchronizácia iOS 5 a iCloud záloha funguje len ak je iPhone pripojený do elektriny

iOS 5 má priniesť mnoho zaujímavých funkcií, z ktorých na mnohé sa čakalo už dlhšie, iné však sú celkom nové. No viaceré z nich majú jednu spoločnú vlastnosť – vysokú spotrebu energie.

iTunes synchronizácia cez WiFi v iOS 5 bude prebiehať automaticky a na pozadí. Synchronizácia dokumentov alebo obrázkov bude prebiehať zakaždým, keď editujete dokument alebo urobíte fotku. Pri 5 megapixelových fotkách to budú relatívne veľké súbory. Ďalej tu máme download časopisov na pozadí. Jednotlivé vydania Wired či The Daily majú aj niekoľko MB. Sťahovanie veľkých súborov bude znamenať záťaž pre batériu. Množstvo úkonov a transferov, ktoré bude musieť iOS 5 vykonať, sa pri bežných činnostiach výrazne zvýši. Pritom už taký push email cez exchange alebo push notifikácie mali na výdrž batérie nezanedbateľný vplyv.

Synchronizácia s iTunes cez WiFi však vyžaduje, aby bolo iOS 5 zariadenie pripojené do elektrickej siete. To isté platí o zálohovaní telefónu do iCloud účtu. Takže kábel, ktorého cieľom bolo sa zbaviť, bude potrebný aj naďalej. Rovnako ako v prípade Windows Phone 7.

V konečnom dôsledku bude tak výhodou akurát to, že zariadenie nebude musieť byť blízko Macu či PC, ale kdekoľvek v dosahu WiFi.

~~Aktualizované: automatická synchronizácia v nešpecifikovaných pravidelných intervaloch prebieha len ak je zariadenie pripojené k napájaniu. Ručne zo Settings však je možné vynútiť WiFi synchronizáciou alebo iCloud backup aj bez nabíjania.~~

komentárov
  1. A toto krásne vyrieši dockovacia stanica položená napríklad na stole, takže typický biely kábel, ktorého bolo cielom sa zbaviť, nutne potrebný nebude.

    0
    0
  2. ale to uz bolo oznamene pri predstaveni, ze sa bude zariadenie synchronizovat same, ked bude pripojene na napajanie

    0
    0
  3. vyhodou snad bude hlavne to, ze nebude potrebne sa o to nijako starat, nie? telefon mam zvacsa v onci na nabijacke aj tak, teraz sa mi pri tom sam od seba aj odzalohuje, to je imho dost fit.

    0
    0
  4. Isto? Videl som videa kde to fungovalo bez kabla… Mozno sa nieco zmenilo, ale do elektriny bolo potrebne mat zapojeny iPhone len pre AUTOMATICKY wifi synchronizaciu… Manualne sa da vyvolat wifi sync aj BEZ kabla… Vid. http://vimeo.com/25577886

    0
    0
  5. Pripadá mi, že apple pridal túto funkciu “len aby sa nepovedalo”. Osobne nevidím dôvod držať iPhone pripojený do zástrčky v stene a synchronizovať bezdrôtovo, keď rovnaká “šťava” sa mu dostane aj z usb notebooku a pritom synchronizácia bude o dosť rýchlejšia.

    0
    0
  6. Tak ja osobne nabijam iPhone4 denne(a je mi jedno, ci mam este 70% baterky alebo menej), proste aj tak mam nabijacku vzdy pri posteli a iPhone ma budi, takze zapojit to je najmenej a vzhladom na typ baterky v iPhone(ma 1000 nabijacich cyklov, kde 1 cyklus sa rata ako nabitie z o na 100, cize ked clovek nabija napr pri 50% baterke, tak minie len polovicu 1 nabijacieho cyklu a ako dalsie treba uviest, ze baterka sa ovela viac nici, ked ju nechate uplne vybit, resp ked klesne vybitie pod 30%, vtedy nici bateria ovela viac). Cize asi je lepsie to kazdy den pichnut do nabijacky pred spanim a rano je vsetko synchronizovane a koniec koncou je to pohodlne :)

    0
    0
  7. no wow! ako skoro ste priniesli tuto informaciu. ved to som vedel den po uvolneni beta verzie (t. j. den po WWDC)

    0
    0
  8. Je to fajn, keďže som doma, pracujem na Macu a iPhone mam na stolíku pripojený v nabíjačke. Tak odpájať z adaptéra, napojiť do Maca, atď. Je to fajn. A koľkokrát sa stalo že som si chcel nahodiť nové songy a aplikácie, ale nedokopal som sa k tomu ísť po kábel. Takto to bdue super :)

    0
    0
  9. ale ved to bolo na tom reklamnom videu k iOS uplne jasne.. typek dosiel domov, pichol iPhone do docku na nocnom stoliku a iPhone sa zosynchronizoval.. presne tak to ma fungovat.. ziadna nova informacia..

    0
    0
  10. ericek.111
    no wow, ake super ze ste taky informovany ! ak si vsimnete tak vela ludi to nevedelo doteraz a celkom ich to zaujalo, takze co natom ze to je neskor, ked to splnilo ucel ? v slusnej spolocnosti ludia obvykle podakuju za uzitocne informacie a dobre clanky a nie ze pri tych cusia ale ked sa nieco nepaci tak hned “do nich!!” ..

    0
    0
  11. Nič nové. Že bude potrebné napajanie bolo povedané už počas keynote. Nechápem prečo píšete: “Takže kábel, ktorého cieľom bolo sa zbaviť, bude potrebný aj naďalej.”

    Nikde nebolo povedané, že ich cieľom je zbaviť sa kábla. Spomeňte si čo vravel Scott, hovoril o “PC Free”. To neznamená bez kábla, ale bez počítača, resp. iTunes.

    0
    0
  12. Bol tu uz niekedy uverejnený komentár od tohto kreténa, ktorý by len nezhadzoval články na tomto webe…sa som ešte taký necital

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť