Vyjadrenia Andyho Rubina (Google) a Steva Jobsa (Apple) k otázke ochrany súkromia na smartfónoch

Jednou z najhorúcejších tém je momentálne narušenie súkromia používateľov mobilných operačných systémov iOS od Apple a Android od Google. Obidve platformy totiž na pozadí bez vedomia používateľa uchovávajú informácie o pohybe mobilného zariadenia a niektoré z nich posielajú do Applu, resp. Googlu. Práve preto sa redaktori z All Things Digital rozhodli zostrihať video, v ktorom sa Steve Jobs z Applu a Andy Rubin z Googlu vyjadrujú k ochrane súkromia majiteľov smartfónov. Steve Jobs tvrdí, že berú súkromie extrémne vážne a mnohí ľudia si o Apple myslia, že je v tomto staromódny. Vyjadrenia sú obzvlášť zaujímavé práve v kontraste so súčasnými obvineniami zo sledovania zariadení oboma spoločnosťami.

komentárov
  1. najvacsi rozdiel medzi google a apple je ten, ze

    – apple sa pre kazdu aplikaciu spyta – chcete aby tato aplikacia poznala vasu location… atd… v settingoch krasne vidno ktore maju location povolene (napr. rozne navigatory, mapy, cestovne poriadky pre autobusy ci hladanie bankomatov a podobne)

    – google/android pouziva ale opt out, teda po nainstalovani nejakej verzie OS android musite zrusit povolenie pouzivat vasu location, niekde v settingoch to musite teda vypnut.

    tu vidno pekny pristup apple a zly pristup google. Ja osobne mam location services zapnute pre aplikacie ktore potrebujem,nevidim v tom nic zle, sme vo svete ked nas mozu sledovat pomocou mobilu samotneho, nie to este podla operacneho systemu google ci apple.

    pri apple je to nafuknuta bublina, pri google je to opravnena poziadavka aby s tym nieco spravil. google o to viac, ze tieto udaje pouziva pre updatovanie svojich wifi/bts map na internete. apple asi taku siet chysta tiez kedze to ma v podmienkach – urcite preto aby nebol zavisly na mapach/databazach od google

    0
    0
  2. “bez vedomia používateľa” ..súhlasením s licenčnými podmienkami potvrdíte aj ich prečítanie a porozumenie teda je naozaj zavádzajúce povedať – bez vedomia používateľa..

    0
    0
  3. Ako je jasne ze ak ma mobil gps alebo sa pripaja na internet tak sa da vyhladat jeho poloha a neviem co to ludom vadi … Mam iphone a je mi ukradnute ci niekto zaznamenava mOju polohu a ako uz bolo spomenute je to aj v licencnich podmienkach a kazdy kto pouziva iphone tak ich musel potvrdit. Cela tato kauza je zbitocnost. (sorry za pravopis)

    0
    0
  4. andy butkaj
    “apple sa pre kazdu aplikaciu spyta – chcete aby tato aplikacia poznala vasu location… atd…”

    android to ma zase tak ze uz pred samotnym nainstalovanim app z marketu ti vypise veci ktore bude vyuzivat, napr aj location services, je len na tebe ci si taku app nainstalujes.

    “google o to viac, ze tieto udaje pouziva pre updatovanie svojich wifi/bts map na internete.”
    hlavne ze dalej pises akoby ked to nahodou spravi v buducnosti apple tak to uz je v poriadku

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.