United Airlines vybavili svojich pilotov 11 000 iPadmi

Práca pilotov v United Airlines bude opäť o niečo komfortnejšia. Namiesto takmer 20 kg ťažkého kufríka, ktorý nosili doteraz a obsahoval rôzne návody, informácie o počasí, letecké denníky a mapy, čo spolu predstavovalo vyše 12 000 strán textu, budú musieť nosiť už len ľahký a praktický iPad. Prvé iPady sa k pilotom dostali už začiatkom mesiaca, ku všetkým by mali dôjsť do konca roka. Podľa viceprezidenta United Airlines ide o novú éru lietania, ktorá sprístupňuje pilotom všetky informácie v reálnom čase vtedy, kedy ich potrebujú. Okrem komfortu má samozrejme tento krok veľmi priaznivý dopad aj na životné prostredie – ročne sa ušetrí takmer 16 miliónov papierov čo je ekvivalent 1900 stromov.

komentárov
  1. A pri priemernej cene za stranu 10 centov sa im vrátia náklady za max. dva roky – predsa 1,6 mil. USD im prispeje ročne 145 USD na jeden iPad a pri takom množstve ich 1 ks 16 GB WiFi nebude stáť viac ako 300 USD. Veľmi rozumné :-)

    0
    0
  2. Re: Martin
    Naco im to bude? Hned ti poviem… :)
    iBooks – Flight Ops Manualy. Jeden 200 a druhy cca 400 stran. Firemne manualy Part A a B kazdy cca 200 stran. Kopa dalsich priruciek ako Winter Ops, Performance Manual, QRH, atd. atd… Vsetko so sebou a hlavne lahke vyhladavanie v nich. Firma a aj vyrobca lietadla Boeing ich poskytuju ako PDF.
    JeppTC – Airport Manual s mapami letisk. Len Europa zabera velkost jedneho pilotneho kufra.
    LogTen Pro – Pilotny zapisnik
    Aeroweather, Airports, FlightCode, Snowtam, PToolbox, Europe, CityMaps2Go… To su aplikacie ktore pouzivame denne.
    Lietam pre jednu z najvacsich firiem v Europe kde nas je cca 2700 pilotov a mozem zodpovedne povedat, ze len obcas letim s pilotom, ktory by nemal iPhone s aplikaciami co som spomenul. Minimalne 2/3 pilotov pouziva iPad… Kedy som hladal v papierovej prirucke si uz ani nepamatam.

    0
    0
  3. No a teraz inak. Kolko energie a surovin sa minie na vyrobu a prevadzku 11.000 iPadov? Myslim, ze to bude o dost viac, ako 1900 stromov, ktore sa daju povazovat za obnovitelnu surovinu.

    0
    0
  4. To bre-meno: To si fakt myslis? 11000:1900=5,8 cize 6. Myslis ze 6 ipadov potrebuje viac materialu a energii ako jeden strom+spracovanie+farba+tlac? .Ja si to nemyslim. Cinania sice vymysleli papier ale myslim ze momentalne u nich viac frci kremik,hlinik a tekute krystaliky.

    0
    0
  5. Ak niekto sedel v kabine na mieste kapitana, vie si predstavit, co uvidi, ked si za slnecneho dna vo vyske 33.000 stop vytiahne iPad a zacne v nom hladat potrebne udaje.
    Neverim, ze iPad je nahrada. Skor uzitocny doplnok.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.