Time oznámili osobnosť roku 2011, Steve Jobs ňou nie je

Mnoho nielen fanúšikov považovalo za horúceho kandidáta na osobnosť roku podľa prestížneho hodnotenia Time Steva Jobsa. Rovnako ako minulý rok však aj tento rok ostal len medzi kandidátmi. Na rozdiel od minulého roku, kedy sa stal osobnosťou roku Mark Zuckerberg, zakladateľ Facebooku, sa tento rok stala osobnosťou roku abstraktná postava protestanta. Má vyjadrovať všetkých protestujúcich z Blízkeho východu, Európy a USA. Ďalšími kandidátmi boli William McRaven, vedúci misie, ktorej sa podarilo zabiť Osama bin Ladena, Ai Weiwei, čínsky umelec a politický aktivista, Paul Ryan, americký kongresman, a Kate Middleton, cambridgeská vojvodkyňa. Medzi dôležitými ľuďmi bol spomenutý aj súčasný riaditeľ Applu, nasledovník Steva Jobsa, Tim Cook.

Na druhej strane však treba uznať, že tento rok bol v súvislosti so Stevom Jobsom skôr smutný a nepriniesol žiadne dramatické novinky doplňujúce ponuku Apple. Najdôležitejším súbojom Steva Jobsa bol tento rok boj so zákernou chorobou, ktorý napokon po niekoľkých rokoch prehral. Svet stratil génia, ktorého zrejme nikto nedokáže nahradiť, a to čo nám tu zanechal je prácou mnohých rokov, nie len roku 2011.

Koho by ste za osobnosť roku vybrali vy?

komentárov
  1. tazko povedat, no vzhladom na to co sa deje v arabskom svete od jari tohto roka, je “protestant” asi najlepsou volbou, i ked uvidime ci sa z tej osobnosti nevykluje al-kajda, kedze arabska jar vo vsetkych krajinach bola precizne zorganizovana

    0
    0
  2. s volbou TIME suhlasim – The Protester. tento rok sa toho vo svete udialo a prevratilo mnoho, a za to moze protester, kolektivna a anonymna osobnost. navyse, obalku zdobi krasna ilustracia od Sheparda Fairey-ho.
    Well played.

    0
    0
  3. Povazujem za uplne absurdne aby niekto za smrt ineho cloveka, bez ohladu na to kto tym clovekom bol a co spravil, bol za tento cin kandidatom na osobnost roka. Taketo myslenie je uplne scestne…

    0
    0
  4. Demonstrant je podla mna tou najlepsou moynou osobnostou aku mohli vybrat. Jednoduchy clovek milion ktory si ide presadit svoju trosku a bojuje proti systemu. A prave vdaka takymto ludom sa toho v tomto roku aj po minule velmi vela zmenilo. Co sa tyka Steva Jobsa mozno by trebalo dodat ze Time nema vo zvyku vyhlasovat za osobnost roka zosnulych.

    0
    0
  5. Ba či pod tými demonštrantmi mysleli aj tých, čo nedávno protestovali v USA?

    Podobne ako Mato nezávidím Stevovi, že ho ako kandidáta dali medzi vrahov …

    0
    0
  6. nie je dovod aby bol osobnostou roka Steve Jobs len preto, ze zomrel….nech uz sa trosku uvedomia ludia co si z neho spravili modlu….bol to genius svojej doby to mu nikto neberie, ale nerobte z neho viac ako cloveka

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.