Špekulácie o iPhone 5 v septembri a iPade 3 s Retina displejom potvrdzuje aj Bloomberg

Dohady o septembrovom vydaní už piatej generácie iPhonu, pravdepodobne iPhonu 5 alebo iPhonu 4S, najnovšie podložil aj Bloomberg. Podľa ich správ bude obsahovať procesor Apple A5, ktorý nájdeme aj v iPade 2, 8 megapixelový fotoaparát a dizajn podobný súčasnej generácii. Majú aj informácie o iPade 3 – jeho rozlíšenie by sa malo zvýšiť približne o tretinu a lepšia by mala byť aj odozva obrazovky. Práve táto „jedna tretina“ sa však zdá byť nepravdepodobná, špekulácie skôr naznačujú úplný prechod na Retina displej, teda rozlíšenie 2048 × 1536 oproti súčasným 1024 × 768. Retina displej by však kládol výrazne vyššie nároky na hardvér, čo môže posunúť jeho použitie až na ďalšie generácie. Z tohto pohľadu by sa skromnejšie zvýšenie rozlíšenie zdalo byť rozumným kompromisom.

Dokedy bude displej predstavený s prvým iPadom stačiť?

komentárov
  1. ziadne medzi rozlisenie nebude. Bud nove 2048×1536 alebo stare 1024×768.
    Nieje absolutne ziadna sanca aby nieco take, ze medzi, preslo, pokial je Jobs nazive.
    Staci si pozriet ako vyzeraju upscalovane aplikacie na ine ako 2×2 vyssie rozlisenie.

    0
    0
  2. No neviem ci pojdu hned do ipadu 3 ak by tam bolo len mierne vylepsenie oproti ipadu 2. Ved by konkuroval sam sebe.. Ak by vysli s retinou a optimalizovali by spotrebu… Chapal by som to a boli by opat vpredu pred konkurenciou. Inak vydrrz bat na ipad 2 mne osobne co primarne ho pouzivam na internet je medzi 6-7 hod. 10 hodin je len sen. Neviem ci ist do toho aby sa skratila dlzka vydrz bat. Uz teraz dost stensenim ipadu museli z moznosi kapacity ubrat. Co by bolo super keby do disolaya sa im podarilo dostat solarne nabijanie co myslim by vedelo trosku pomoct. Len spekulujem ale ios 5 ma vyuzitie na ipad2 v pohode s rezervou. Ak by mali ipad 2 na skladoch chapal by som tkacenie sa do ipadu 3 takto len jemne vylepsit diisplay? ..uvidime;o)

    0
    0
  3. ja osobne si myslim, ze by mohli dat rozlisenie full HD. Aj z toho dovodu, ze cez externy modul toto rozlisenie podporuju

    0
    0
  4. Tiež si myslím, že v iPad-e 3 retina nebude. To, čo sa mi na iPad-e páči je práve výdrž batérie a tú ocením viac ako retina display. Aktuálny bohate postačuje.

    0
    0
  5. iPAD2 na sklade nikde nie je, nestihaju vyrabat. Pred 14 dnami som ho objednal v Bratislave v Tracu a nikde nie je. Na vsetko sa caka, nikto nevie kedy pride aky model.

    0
    0
  6. Huky…..smola je v tom ze nestihaju dodavat to co si nespravili a co sa im poskodilo…..trosku pozorne musis citat vsetko….pokial viem bol v apple v cine vybuch tak prestali aj ku nam do syncreonu dodavat tovar….a nestihaju to dobiehat :) ale ipad 2 som po dvoch tyzdnoch predal a kupil transformera :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.