Sony prináša vo svojich filmoch cez iTunes Extras jedinečné funkcie a bonusy

Pre filmy distribuované cez klasické DVD nosiče je bežné, že okrem filmu samotného obsahujú aj rôzne bonusy naviac. K tomu, aby mohli filmové štúdiá priniesť bonusy aj v rámci digitálneho predaja svojich filmov, predstavil Apple v roku 2009 funkciu iTunes Extras. Zatiaľ čo väčšina filmov ponúka klasické zostrihané scény alebo napríklad film s komentárom režíséra, Sony sa snaží odlíšiť od konkurencie a prichádza s niekoľkými unikátnymi novinkami, ktoré nenájdete nikde inde, len v iTunes Store.

Tri bonusy, ktoré nie sú ani na klasických DVD ani v iných internetových obchodoch s digitálnymi filmami, máte zatiaľ možnosť nájsť vo filmoch The Other Guys, Salt a Resident Evil: Afterlife.

Prvou novinkou je vyhľadávanie. V dialógoch filmu môžete vyhľadávať akékoľvek slovo, vo výsledkoch vyhľadávania nájdete aj odkazy na presné scény, v ktorých bolo vaše slovo spomenuté.

Funkcia Clip & Share poteší najmä fanúšikov sociálnych sietí. Tí si budú môcť z filmu označiť vlastnú obľúbenú scénu a následne ju zdieľať na sociálnej sieti.

Treťou, no nemenej zaujímavou novinkou, je kompletný playlist piesní z filmu. Na soundtracku by nebolo nič zvláštne, avšak novinkou sú priložené odkazy na tie časti filmu, v ktorých vami vybraná pieseň odznela.

iTunes Extras

Pre to, aby ste mali prístup k týmto bonusom, si nestačí film požičať cez iTunes Rentals, ale je potrebné ho kúpiť. Ďalšou nevýhodou je to, že iTunes Extras sú k dispozícii len cez iTunes (na Macu alebo Windowse) a Apple TV prvej generácie. Podpora najnovšej Apple TV už bola prisľúbená, no kedy budú iTunes Extras kompatibilné aj s iOS zariadeniami zatiaľ nevieme. Svoj význam by mali najmä na iPade, ktorý poskytuje pre tieto funkcie dostatočne veľkú obrazovku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.