Slovenská sporiteľňa pripravuje internet banking pre smartfóny, vyskúšali sme ju

Slovenská sporiteľňa v súčasnosti testuje internet banking špeciálne prispôsobený smartfónom. Na rozdiel od Tatra banky, ktorej aplikácia pre internet banking predstavená ešte minulý rok je vytvorená pre iPhone, Slovenská sporiteľňa uvedie webovú aplikáciu, ktorej kompatibilita nebude obmedzená na iPhone, a bude tak fungovať aj s konkurenčnými smartfónmi. My sme ju už mali možnosť vyskúšať, a tak si môžete pozrieť prvé obrázky a prečítať si, aký z nej máme pocit.

Internet banking Slovenská sporiteľňa na iPhone Tatra banka mala po predstavení iPhone aplikácie pre internet banking značne medializované problémy s únikom informácií o pohybe na cudzích účtoch. Okrem širšej kompatibility tak bude zrejme aj zlá skúsenosť Tatra banky jednou z príčin prečo sa Slovenská sporiteľňa rozhodla ísť skôr konzervatívnejšou cestou webovej aplikácie, ktorá bude kompatibilná nielen s iPhonom, ale aj ostatnými smartfónmi. Slovenská sporiteľňa síce má v App Store svoju aplikáciu, slúži však len pre zobrazenie všeobecných informácií o banke, práca s účtami cez ňu možná nie je.

Ak ste zvyknutí používať internet banking od Slovenskej sporiteľne na svojom Macu alebo PC, v rozhraní pre smartfóny sa budete cítiť ako doma. Zmenšená verzia internet bankingu preberá od originálu viac dizajnových aj funkčných prvkov, a tak by nemalo byť problémom, aby ste sa v nej rýchlo zorientovali.

Internet banking Slovenská sporiteľňa na iPhone

Na iPhone sa stačí prihlásiť tými istými údajmi, ktoré používate aj na počítači a získate prístup ku všetkým vašim účtom kľúčovým funkciám – prehliadanie prijatých správ od banky, zostatkov a obratov na účtoch, platobných kariet a nechýba ani zadávanie platobných príkazov, vrátane zobrazenia prehľadu o tých, ktoré ste už zadali.

Napriek tomu, že v tejto aplikácii nájdete odkaz na službu „Vybavte si online“, ktorá slúži na vybavenie základných záležitostí s bankou bez toho, aby ste do nej museli osobne ísť, po kliknutí sa vám zobrazí len správa o tom, že pre využívanie tejto služby musíte navštíviť plnú verziu internet bankingu.

Internet banking Slovenská sporiteľňa na iPhone

Vo webovej aplikácii pre smartfóny budete márne hľadať akékoľvek funkcie naviac ako napríklad kurzové lístky, zoznam bankomatov a podobne. Aj keď tieto funkcie nie sú nevyhnutné, určite by používateľov potešili. Na druhej strane musíme uznať, že všetky tieto funkcie ponúka aplikácia Erste Group, ktorú si môžete stiahnuť zadarmo z App Store.

Internet banking Slovenskej sporiteľne pre smartfóny je zatiaľ len v testovacej verzii, a tak nie je vylúčené, že ešte uvidíme nejaké vylepšenia. Zákazníci tejto banky sa však určite majú na čo tešiť, ostáva len dúfať, že sa Slovenskej sporiteľni podarí spustiť túto službu bez problémov so zabezpečením, ktoré by mohli ohroziť súkromie a dôveru ich klientov.

Aktualizácia: Slovenská sporiteľňa ráno spustila ostrú prevádzku svojho internet bankingu pre smartfóny na adrese https://ib.slsp.sk/

komentárov
  1. no nie som velky fanusik takychto aplikacii – akosi mi unika ich vyznam . Zhodou okolnosti mam ucet aj v SLSP aj v TB a aktivne ucty vyuzivam cez iphone , aj z inych mobilov a vcelku jednoducho cez uz roky fungujuci SIM TOOLKIT gsm banking. nie je mi tak problem velmi jednoducho urobit prevod (co je pre mna alfa omega) a zistit stav uctu. a navyse u TB nemusim pisat trilion overeni a obidem aj otravnu nutnost hw generatorov kodov a plat.kariet. Bezpecnost je podla mna plne postacujuca. BPIN a sim karta s jedinecnym cislom. takze ked cisla simky spolu s bpin kodom (ktory si zadavate sami) nedavate na svoje vizitky tak je to pohodlny sposob obhospodarenia svojho uctu. skoda ze moja posledna banka mbank nema sim / gsm banking …

    0
    0
  2. noro: Kedze ja napr. mam sluzobny mobil a nebudem si na nom vybavovat novu simku na sim toolkit, lebo ked nahodou budem odchadzat, tak nerad by som odovzdaval aj pristup k mojmu uctu..

    0
    0
  3. ja hodnotím ib pre mobilné zariadenia od slsp kladne.
    je to jedna z vecí ktorá ma utvrdila v tom, že študentský účet budem mať práve u nich.

    0
    0
  4. Mail od ČSOB 18.10.2010:

    oddelenie elektronického bankovníctva sa zaoberá aj touto variantou rozšírenia distribučných ciest, v najbližšom období však táto aktivita nebude realizovaná.
    —————

    Mozno si vstupili (po 3 mesiacoch) konecne do svedomia, skuste im napisat a hodte sem info ;)

    0
    0
  5. zemak: aj ked fungujes na sluzobnej sim i tak mozes v pohode vyuzivat simtoolkit – ved bpin kod zamestavatel nebude zneuzit ani prd …

    0
    0
  6. Praktickejšie je stiahnuť si do iPhone z AppStore priamo celú aplikáciu Erste Group. Je free, má aj slovenčinu, umožňuje vyhľadávanie pobočiek a bankomatov, prognózy kurzov, výnosov, úrokových sadzieb, má úverovú kalkulačku… a odskok do web app Internetbanking!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.