Do Mac App Storu sa postupne dostávajú aj komplexné hry. Call of Duty 4 a Colonization ako prvé

Pri otvorení Mac App Storu sme si v našom článku všimli, že obchod ponúka väčšinou len jednoduché hry, ktoré boli pôvodne určené na iPhone a takmer žiadne zložitejšie tituly pre náročného hráča. Aj keď to tak prvý týždeň skutočne vyzeralo, teraz sa to možno zmení. Jedno z najväčších macovských herných štúdií Aspyr Media cez App Store začalo ponúkať niektoré svoje hry.

Call of Duty 4

Call of Duty 4. Foto: AspyrOd minulého týždňa sa v App Store nachádza obľúbená strieľačka Call of Duty 4: Modern Warfare, ktorá sa dostala na trh v roku 2007 a v roku 2008 sa dočkala verzie pre Mac. Titul je dostupný za 40 €.

Do Mac App Storu sa dostala aj stratégia Sid Meier’s Civili­zation IV: Colonization. Hra je založená na klasickej ťahovej hre z deväťdesiatych rokov Colonization a vypustená bola v roku 2008 pre Windows a 2010 pre Mac. Dostupná je za 24 €.

Firma Aspyr, ktorá sa zaoberá portovaním windowsových hier na platformu Mac OS X potvrdila, že okrem týchto dvoch titulov plánuje do App Storu priniesť aj mnohé ďalšie. Medzi hry, ktoré momentálne patria do portfólia firmy sa radia série Medal of Honor, Sims, Star Wars, Guitar Hero, Civilization, Call of Duty a hry Prey, Quake 4 a Doom 3. Zároveň tento ťah zrejme inšpiruje aj konkurenčné štúdia, ktoré by mohli začať cez App Store na Macu ponúkať hry tiež.

Hry sú, žiaľ, zatiaľ dostupné iba v niektorých západných krajinách, medzi ktoré sa Slovensko a Česko neradí. Aspyr sa pre MacBlog vyjadril, že dôvodom nie sú žiadne licenčné opletačky, no len jednoduchá chyba v zozname jazykov, ktorá by mala byť vyriešená v priebehu niekoľkých týždňov. Potom sa tieto hry dostanú aj do zbytku sveta vrátane Slovenska.

komentárov
  1. Ja som od jedneho predajcu hier na ebayi kupil COD4 a COD2 (samozrejme nove) za 25€ a postovne bolo 10€, tak sa mi cena zda trosku premrstena za digitalnu kupu. Radsej by uz mohli vydat novsie tituly COD. MOH by tiez potesilo :) Aj ked hry uz nejak nedrtim, tuto chutovku by som si nenechal ujst :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.