Siri možno už čoskoro aj na iPhone 4

Aj keď je inteligentný osobný asistent Siri len v betaverzii, už teraz dokáže dosť na to, aby ohúril celý svet. Už po jeho predstavení spolu s iPhonom 4S však bolo jasné, že bude podporovaný len na tomto novom telefóne, čo mnohých majiteľov navonok identického iPhonu 4 sklamalo. Oficiálna podpora Applu však nie je pre niektorých vývojárov žiadnou podmienkou ani prekážkou, a preto sú už práce na Siri pre iPhone 4 v plnom prúde. Okrem marketingových dôvodov sa zdá byť príčinou pre obmedzenie Siri na iPhone 4S aj jeho výkonný dvojjadrový procesor Apple A5.

Ako však vidíte, postupne sa ho darí portovať aj na starší iPhone 4. Keďže Siri funguje len s internetovým pripojením, ktoré používa na pripojenie sa k serverom Applu, na iPhone 4 ho zatiaľ nie je možné plnohodnotne testovať. Aj to však bude zrejme len otázkou času, a tak si už onedlho budú môcť Siri vyskúšať aj majitelia jailbreaknutých iPhonov 4.

komentárov
  1. A co iPad2? Vykonovo je na tom lepsie ako iPhone4S, cize HW brzda nie je. Podla politiky tipujem, ze oficialne najskor Q1 2012 v iPad3. Ale normalne by malo ist stiahnut iPhone4S verziu…ide?

    Je to dokonala funkcia aj pre Apple TV (internet/library browsing?) alebo aj Mac. Ak bude tato technologia uz osvedcena = gold (iPhone5?) tak pojde dufam aj do iPodov, resp. nove zariadenie bez displaya typu iPhone shuffle + na vsetko od Apple :)

    Konkurencia (citaj Google, RIM) by mohli zacat integrovat tento typ ovladania aj do svojich hraciek. Tym by prisla nova era ovladania, teda komunikacie s technikou :)

    0
    0
  2. Nudl: A co jsi čekal? Že by to jako bylo implementováno v iPhone rovnou? Dokážeš si představit jak takovýto software vůbec funguje?

    0
    0
  3. MUDr.Nudl: Hádam si si nemyslel že by všetky úkony potrebné k rozpoznávaniu viet a ich významu zvládol 2jadrový procesor na max 1GHz za takú krátku dobu…? Keby to mal vykonávať iPhone sám tak by to nebolo ani do vianoc…

    0
    0
  4. a zase len jailbreak. Preco nie 4? Neverim ze ma o tolko slabsie creva ako tento tu. Uprimne dufam ze kedze je teraz len v beta verzii tak v plnej bude aj na 4 :(

    0
    0
  5. Oni to dajú aj na 4 až vtedy keď Android to spraví pre všetky svoje :D alebo pri politike Applu im to bude aj tak jedno a ostane to len na 4S …SIRI chcem moc ale neprehovorí ma to kúpiť si 4S keď mám teraz 4 na ďalší rok mi končí paušál beriem potom nový

    0
    0
  6. Siri bezproblemov funguje na jailbraiknutom iphone 4. Mal som to nainstalovane zhruba pred mesiacom. Nakoniec som zrusil jailbraik pretoze bola pre ios 5.1 iba tethered verzia. Teraz ked vysla untethered idem skusit rozbehat siri znovu. Zatial phone stahuje spire.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.