iPhone 4S vs Samsung Galaxy S II – ktorý je odolnejší?

Spustenie predaja každého iPhonu sprevádzajú videá o tom, ako ľahké (alebo ťažké) je ich zničiť. Väčšinu divákov poburujú, často pritom ide o skrytú reklamu, no z času na čas sa objavia aj také, ktoré aj o niečom informujú. Do poslednej kategórie patrí aj video od SquareTrade, v ktorom je porovnávaná odolnosť voči pádom na zem. iPhone 4S sa v ňom stavia proti asi najväčšiemu rivalovi – Samsungu Galaxy S II. Obidva smartfóny prešli troma testmi – najprv pád z výšky pásu, potom z výšky ramien a test uzatvára pád priamo na displej.

Ako máte možnosť vidieť, zatiaľ čo iPhone 4S vyzerá s popraskaným displejom nepoužiteľne, na Samsungu Galaxy S II ťažko badať nejaké známky poškodenia. Netreba však zabúdať na to, že Samsung je vyrobený z plastu a iPhone 4S z „čistých materiálov“ – sklo a hliník.

komentárov
  1. a netreba zabudat, ze iphone4s musel prehrat, lebo takto sa to bude sirit lepsie, kedze je to reklamne video.
    mne ip4 spadol vela krat a nemam ani skrabnutie.

    0
    0
  2. Na nejaké „čisté materiály“ sa používateľ v takomto prípade môže zvysoka… Každý iPhone bol krehký šmejd a aj keď som environmentalista, dávať krehké sklo na produkt denného používania, ktorý sa dáva do vreciek, kabeliek, aktoviek a pod., je podľa môjho názoru ignorancia. Ani Nokie už nie sú to, čo zvykli byť a musím konštatovať, že tento trend nastavil práve Apple.

    0
    0
  3. Možno je to cieľom. Vyrobiť iP taký krehký aby si ho museli ľudia meniť po každom páde.
    len nechápem, keď išiel Steve cez skúsenosť používateľa, že to trošku nedomysleli. Mobil je mobilné zariadenie, ktoré sa využíva mobilne k čomu pády patria.
    Nepoznám človeka s nerozbitým iP

    som zvedavý koľko mi vydrží bez ujmy.

    0
    0
  4. Presne tohoto sa bojim. Planujem ho kupit, ale moje 3GS vydrzalo celkom dost, par padov a jeden hod v navale zlosti. Ziadny obal nemam a ani neplanujem kupit, takze dufam, ze tieto pady boli zrovna tymi najtahsimi pre iPhone 4S a ze mne takto na predne sklo nikdy iphone nepadne…

    0
    0
  5. To vše je mimo realitu. Když by to mělo mít cenu, musel by to být průzkum delšího období ze servisních dílů daného telefonu, tzn. z reálného používání a opravování. Navíc si telefon nekupuji podle toho co vydrží při pádu na kámen.

    0
    0
  6. pointa nie je v “cistych materialoch”, ale v dizajne zariadenia.
    hrany skla na ifone nie su nicim chranene a preto sa to sklo lahko rozbije.

    kecy o cistych materialoch su cista hlupost. plasty sa recykluju ovela lepsie ako hlinikova zliatina alebo tvrdene sklo s roznymi primesami. hadam si len niekto nemysli, ze to sklo je cisty oxid kremika.

    0
    0
  7. toto video je velmi velky fail. mam iPhone 4 a padol mi aj z vyssich poloh a takmer ani skrabanec nieto este tak prasknuty displej…

    0
    0
  8. …veru, nechápem ani ja prečo to viac nedomysleli, materiál pekný, skvostný, no ľahko zničiteľný s nutnosťou opravy. Keď sa zamyslíme, macy sú z hliníku, teda sú veľmi odolné, čo je pekné a chválim si to, ale z hľadiska mobilnosti iphone mal byť dvakrát tak odolný ako mac, môj názor :)

    0
    0
  9. mam iPhone 4, a strasne vela krat mi vypadol z ruk na beton. Mam tam jeden skrabanec na displeji, ked som hral basket, zabudol som ho vybrat a zevesil som na kos, tak vyletel z vrecka. Nic ine na nom nemam. Sranda ale este som nevidel na iPhone nazivo pavucinu :)

    0
    0
  10. Tiez sa mi uz podarilo moj iPhone 4 zhodit na beton, buchnut o stenu, dvere a podobne a okrem par skrabancov sa nastastie nic nestalo.

    0
    0
  11. Maťko jen zůstaň, muži jsou hračičkové až do konce života :o)
    Já stále myslím, že iPad a tel s dlouhou výdrží je pro praovní nasazení lepší řešení

    0
    0
  12. …aj mne vela krat spadol iphone na zem a nastastie sa mu zatial nic nestalo…nech je akokolvek krehky, stale vyzera lepsie ako vsetky ostatne telefony a hlavne od doby pouzivania iphonu nepoznam ziadne vrzganie.
    je nacase zaviest poistenie v pripade rozbitia iphonu

    0
    0
  13. Uz vyse roka som majitelom iPhone4 (s maximalnou spokojnostou). Neberiem ho ako modny doplnok, ale ako bezny spotrebny material. To znamena ziadne folie, obaly ani specialne puzdra. Telefon nosim vo vacku s klucami od auta a bezne ho pouzivam pri vsetkych cinnostiach. Za tento cas mi padol minimalne 40x… Z toho 5x tak, ze akykolvek iny mobil ktory som do dnes mal by mal problem viviaznut z toho bez pukliny ci skrabanca. iPhone je vsak stale pekny, plne funkcny s minimom skrabancov. O tom ze je toto video naozaj hlupost svedci vsak moj najvacsi kusok. Kedy mi telefon omylom vyletel z vrchneho vacku bundy pri obliekani z atria vo vyske minimalne 5 m a padol priamo na mramorovu podlahu. A stale zije! Ziadna pavucina, puklina, iba riha v hlinikovom tele a maly odstiepok z rohu skla vo velkosti asi 0,25 mm.. Jednoducho blbost. Nedam na iPhone dopustit a myslim si ze je hlupost ani takto dopadol po 3 padoch s minimalnych vysok…

    0
    0
  14. Mne sa práve tento týžden podarilo rozbiť moj iPhone 3GS, veľa krát mi spadol aj na tvrdú zem, na schodoch a tak rôzne a tentokrát to bol pád na dlažbu priamo displejom nadol. Výsledok – pavučina :D no nič, náhradné sklo za 4€ z číny je už objednané :) Kvalita je OK, menil som ich už zopár…

    0
    0
  15. Zase sa robila reklama samsungu… Telefóny niesu na to, aby som testoval, či vydrží pád na displej z výšky ramien urasteného človeka. Je rozdiel plast a sklo, však? Plast je lacnejší, pružnejší a po čase môže na samsungu začať vŕzgať. Doteraz som vlastnil iPhone 2G, iPhone 3GS a iPhone 4. Dávam si na iPhone pozor, ale musíte si dávať pozor na veci. iPhone nieje tank, že prežije všetko. Pokiaľ sa správate k iPhonu 4 tak ako ja, tak vás vždy poteší jeho pekným vzhľadom a dobrým pocitom na dotyk (Ja mám radšej na dotyk a na držanie v ruke sklo + hliník ako plast. Pri skle mám pocit, že sa mi nerozletí v ruke.).

    0
    0
  16. No ja prave preto stale pouzivam 3GS, to mi padlo uz nespocetne velakrat, aj na beton , az vysky nastastie je obly a nema hrany, takze na display mi este nespadol. A okrem ineho sa prijemnejsie drzi v ruke. Ten iPhone 4 by mi moc dlho nevydrzal, ihned ako som ho za 1€ dostal do ruk,isiel do sveta. Dufam ze Iphone 5 , pojde v starych slapajach.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť